Виктория Тинтерова

„Аз не гледам телевизия“

Публикувано

Всички, които са „аз не гледам телевизия“ са дълбоко изненадани от последните подкрепи за Фънда и герб. Така е, изненадани са, вероятно. Защото си живеят в своя си свят, в който няма измекяри. Или поне не много измекяри. И сега – аууу, ма те Найо и Лили И. и Карадочева били такива и онакива. Ми те отдавна са такива.

Е зат’ва трябва да се гледат изявите на хората по сутрешните блокове, да се наблюдава кариерата на разни измислени артисти, в разни измислени сериали, в разни измислени „формати“ и „проекти“. Отдавна щяхте да сте отвратени. Щото най-отвратителното не са скапаните тротоари, нито разбитите улици, нито мизерията, която самотно понасяме по къщите си, най-отвратителното е купуването на умове, доколкото ония, горните имат умове…

Развращаването на политическата класа, доколкото я има изобщо. Обидите. Може би ако не бяхме стояли повечето като камилски птици със завряни глави в собственото си битие и бяхме малко повече гледали телевизия, щеше да е друго. Щяхме да разберем, че:

– избиха прасетата напразно, щяхме да се ядосаме и да се обединим

– всички са бедни, не само ние, защото сме некадърници и щяхме да се ядосаме и да се обединим

– Борисов лъже непрекъснато и може би щяхме да се ядосаме и обединим

– журналистите са подложени на невиждан натиск…
и т.н. и т.н.

– профсъюзите са купени

– че ни управляват крайно прости хора.

Откъде иначе бихте ги знаели тези неща, ако не гледате телевизия?!
Не е приятно да се ядосваш, верно е!
Сега, сигурна съм, че много хора не слушат Борисов. От добрите. След всяка изява на Борисов, добрите, ако бяха го слушали, щяха да се обединят и да се ядосат.
Може би….

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *