Виктория Тинтерова

Айде – ше метем и ше проветряваме!

Публикувано

Момчето на времето на Нова ни съветва как да проветряваме. Каквото каже То, това ще правя вече ас. Край, решено е, Той е моят гуру. Съветът за днес – трябва да проветрявате УДАРНО, за 5-6 минути, не повече, а кранчето на парното – на точката. Да ги нямаме такиви проветряваници по 20 минути.

Какво още става в страната:

1. Системата Мики-Маус е много справедлива и аз ѝ се радвам, тъй като обичам справедливите работи. Е те така ми я обясни по Нова един много чистичък и засмян човек. Обичам и чистите и засмяни хора, които обясняват приятно и интелигентно. Та – трябва да внимаваме каква кола купуваме. Ако колата е бутнала нещо, като бабичка, например /по Николаев/, тя става много скъпа, вече е така да се каже – Мики-Маус. Ако точно тази кола ни е харесала, трябва първо да разберем дали тази кола е бутала бабички или не. Това става чрез елекронен регистър. Както знаем, поне 90% от хората в България ползват ел.регистри за всичко, както и интернет и само с едно ЦЪК, и ще разберат всичко за тази кола. Лесна работа, да му мислят мургавите собственици на Фолксваген, които са карали къркани или без кижка или ….. и са правили петепета. Цената на такава кола би станала колкото на Ферари, а мургавият собственик си е чист като сълза. Може да си направи кокошарник от Фолксвагена.
Да, ама не…

2. Кокошарниците рязко ще ги забранят. Няма туй-онуй, няма Бонус-Манус, Мики-Маус, БОРКОР, НСО и други важни – край с кокошките. Птичи грип. Толкоз. Много ни заразена земята, бе, то направо унизително за Бокича. Аз например, бих се разплакала, ако на територията, която управлявам има непрекъснато чума, шап, и птичи грип и обратно…. Начи – кози, овце, прасета и кокошки – болни, забраняваме ги. А зайците и кравите кога? Аз познавам хора, които отглеждат зайци и крави, те до кога ще са безнаказани и до кога ще ги търпим?

Млада лекарка, хубавица, вика на Хекимян:
– Дамата* може да си гледа кокошките, ако им направи паспорт с биококоши данни, кръсти ги в местната църква, регистрира ги в БОРКОР, НАП, НОИ или поне в кадастъра, а в София – директно в кабинета на Фандъкова.

Едно време на бекапето му пречеха капиталистите и четирите годишни времена, нали помните… На сегашните всичко им пречи – и комунистите, и времето и … бе, всичко. Как беше при класика – на крива ракета, космосът ѝ пречи…
–––––––
*Дамата“ – ядосана, отрудена жена на около 50 години, с 50 кокошки, по старичък пеньоар, която каза, че въобще не ѝ пука от тия тъпанари и ще си гледа кокошки квото ще да става. „Тъпанари“ не каза, но си личеше какво мисли и даже си пролича, какво би им направила, ако ѝ паднат в ръчичките… На дръвника….

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *