Виктория Тинтерова

Ако комар ухапе Марешки, пък той ухапе кон…

Публикувано

……Ако комар ухапе кон, а той човека… – така се разнасят разни зарази според момичето на новините на Нова, тоя път по хората.
……Сега вижте това огромно свлачище, наистина огромно, затова подчертавам – голямо…. – момчето на времето на Нова пред едно свлачище.

И все пак, глупостите на журналайките са нищо в сравнение с глупостите на Каракачанов. Глупостите мьи са по-големи от глупостите тьи – диалог между него и Марешки! Пък аз до сега не бях го слушала никога задълбочено тоз човечец, мислех несправедливо, че не е интересен. Как ги оплита работите, просто не е за вярване… Ма той много подценява интелекта на драгия зрител и на драгия електорат. Или не….?! Като го гледам и слушам, си представям кристално ясно какво представлява Министерския Съвет*. Такъв един министер е издевателство над здравия разум. Квинтесенцията на интервюто е, че Каракачанов ще съди Марешки, щото Марешки е с жълт панталон, който панталон, признавам си, беше много грозен.

А пък един общински чиновник много ентусиазирано обяснява, че не се знае собствеността на Царските конюшни. Ся обследвали. Да се чудиш. Представяте ли си висш общински парижки чиновник да не знае чия е собствеността на Триумфалната арка, а? И ако нещо й стане, тепърва да обследват собствеността… Все пак тез конюшни не са барака на Женския пазар. Да не се окаже, че не знаят и чий е дворецът… Но пък пльоснаха едно недоразумение бронзово в града. Интересно, те с какво се занимават там, в общината? Чудят се по цял ден къде да посадят малко цветенца и как да досъсипят града.. През другото време явно си бъркат в носа.

Най-ми харесва тия дни изобретателността на правителството и партията да замени напалма с урина в борбата с чумите. Ми по-хуманно е, съгласете се, е затва ги мразят комунистите хората, щото не се бореха с нещата хуманно.
––––
Плуват Петка и Чапай в една река. па едно време Петка вика:
– Чапай, влезе ми риба в гъза…
– Плувай, плувай, не е риба!

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *