Виктория Тинтерова

Акропол, некропол…ма, к’ва е разликата, бе!

Публикувано

За едни кости, които деца са изровили на плажа в Китен, интервю:
– Тук може ли да е било акропол, като този в Созопол? – репортерка пита археолог.
– Некролол… – поправя я археологът.
– Да де, некропол. – съгласи се тя.

Бе акропол – некропол, голяма работа, карай да върви, жалко че не е убийство. Щеше да е много по-интересно да питат децата – „Вие как се почувствахте, като видяхте костите?“

Снощи бяхме с една приятелка в едно кръчме до нас и за първи път от мнооого време не клюкарихме политици, а живи хора. Такъв кеф. Кой с кого, как, къде, кой е гаден, а кой грозен и дебел… Сещате се, нали. Такова душевно пречистване! И сутринта си отварям лаптопа, да си наредя едно пасиансче, като Баце, ама мойто сложно…. и да видя какво сте си приказвали без мен снощи и бааам – народът е проз, гледането на прасета в задния, предния или средния двор е комунизъм, свинщина и простотия.

Народът е проз щото не се е твърде впечатлил и възпалил за данните си в НАП. Народът е проз, щото търпи Баце… Въобще – народът е виновен. Край. Точка.

Ама какво е това – народът? Някаква мъгла ли е? Облак? Каламитет някакъв от бубулечки? Варицела ли? Какво е това? Аз, начи, съм един нормален, хубав, чистоплътен човек, дет се къпе всеки ден, не смърди в метрото, умерен оптимист, плаща си там каквото трябва да се плаща… то главно си плащам де, пие си лекарствата редовно, въобще – правилен човек, но изведнъж се оказвам заобиколен от народът и той ме тормози, пречи, мъчи и изтезава. Мирише по тролеи, автобуси и трамваи. Паркира по тротоарите. Понякога ходи в Гърция на почивка, за да се фука, че е ходил в чужбина… Пие много и шуми. Комари да са, да ги утепеш, чума да е, да я загробиш, а то – мъгливо някакво такова. Ни да го убиеш, ни да го … таковаш. И то това, народът, все с комунизми се занимава, трае си, не гласува или пък гласува тъпо… Голяма гад.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *