Корона терапия

АЛГОРИТЪМ ЗА ГЛУПАЦИ

Публикувано

Алгоритъм, по който управляващият елит кара населението да свиква, преглъща и приема дори най-абсурдната и неприемлива политика:

1-ва стъпка (малко преди да се случи): „Това никога няма да се случи, това са теории на конспирациите на болни мозъци.“

2-ра стъпка (когато вече се случва): „Това се случва, ама не е това, за което говорят болните мозъци, а е нещо съвсем различно.“

3-та стъпка (вече се е случило): „Това се случи и е точно това, за което говорят, обаче то не е нещо ново, то винаги си е било така.“

4-та стъпка: „Тия, които са против това, са радикално малцинство от екстремисти, които са заплаха за другите.“

Пример за горното:

1. „Никога няма да има задължителна ваксинация, това са теории на конспирациите.“/“Никога няма да има чипиране, това са теории на конспирациите“.

2. „Това не е задължителна ваксинация, просто те глобявят, ако не се ваксинираш, защото натоварваш здравната система“/“Това не е чипиране, това е просто свободно избираем електронен маркер“.

3. „Това е задължителна ваксинация, ама то винаги е било така – цял живот са ни ваксинирали принудително срещу различни зарази.“/“Това е чипиране, ама то от край време си е така – Ганьо не се разделя от телефона си, а той е като чип.“

4. „Който е против задължителната ваксинация е антиваксър и заплаха за общественото здраве.“/“Който е против чипирането, е крайнодесен радикал, мразещ технологиите и прогреса, и заплаха за сигурността на обществото“.

Шараните, които най-лесно се ловят на тая кукичка са винаги „офисната буржоазия“ от градската либерална средна класа. Тия идиоти, дето харесват „Българско рационално общество“, мислят се за „интелигенция“ и носят профилни значки.

Тихомир Чергов

***

Авторът е лекар, но публикацията му е само за приятели, затова я споделям без името му. Разбираемо – днес най-големите адепти за експерименталните субстанции са хора, които хабер си нямат от медицина – некъпани математици, психиатричен водещ в сутрешен блок, офисната градска буржоазия, не и лекарите.
Променил съм само някои думи с новговорните им еквиваленти.
–––––––––––––-
„Поради вроденото си и потвърдено от вековете недоверие, българският народ не посрещна възторжено приложението на новите витамини. Това го стори не от невежество или от тъпотия. Инстинктът за оцеляване му го подсказа. Тези, които се набодоха, викат, че са по-европейци и вярват в науката, а другите са простаци, които си мислят, че Земята е плоска.
Страх е сковал мислите на приелите новите препарати. Съжаляват, но сами се убеждават, че са постъпили правилно. Искат всички да са като тях. Затова са войнстващи витаминофили!
Какво ще се случи по-нататък ли? Не знам! Имам чувството, че най-малко витаминизираните държави първи ще излязат от „пандемията“. В тези народи ще се появят истинските антитела. Човекът не е беззащитно създание. През него са преминали толкова страшни болести, а той е оцелял. Чума, холера, испански грип, коремен тиф, вариола, проказа, сифилис.. А какво се случи със СПИН? Сега ни звучи като хрема. Думата „карантина“ е на венецианския диалект. Корабите, които се връщали от плаване по света стояли на котва пред Венеция 40 дни. Да не би да донесат някоя незнайна болест. Карантината е била достатъчното средство.
След приложение на препаратите се появиха варианти на вируса. Нормално за неговата еволюция – става все по заразителен и все по-безобиден. И къде точно се появяват мутациите? Нали се витаминизираха на 80%, а сега затварят отново… Дали витаминизираните народи не продуцират още по-нови вируси? Какво се случва в Китай, нали от Ухан започна всичко? Колко са ваксинирани в Индия? Има ли талибани, починали от модерното китайско заболяване? А във Виетнам?
Задавам си въпроси. Невчесани мисли на един невеж.“

От ФБ профила на Божидар Божков

One thought on “АЛГОРИТЪМ ЗА ГЛУПАЦИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *