Виктория Тинтерова

Али Баба и общинарите

Публикувано

Четиридесетдневна* консултация с гражданите имали общинарите, вика един общинар. Нова наредба обсъждали за реда в София. Вече хич не е смешно, да ви кажа, навсякъде щъкат едни неграмотници и диктуват правилата в живота. Тия правила никой не ги спазва, всички са ядосани, въздухът в държавата е така плътен от неразбории и хаос, че можеш с нож да го режеш. Вчера преброих 4 протеста само в София. Отделни. И няколко локални, много кални, от по трима-четирима напълно безпомощни поданици в селата… Все със справедливи искания. Като тънка червена линия минава тоталната абдикация на държавата от всичко – БДЖ съсипано напълно, летището – ще го продаваме, язовирите – съсипани, пътищата – съсипани, затворници щъкат насам натам, бабите въоръжени….Дори в най-смелите ми кошмари, не е била такава идиотия, да ви кажа….
Оня малоумник Московски казал, че /нашата/ държавата била лош собственик, затва ще дадем летището на друга държава. Ми нали той е държавата?! Като не можеш, махай се… Аз не знам той с какво всъщност се занимава, щото нищо, за което отговаря министерството му, не е в ред. Не знам с какво се занимават и другите пръдльовци в МС, щото нищо не е в ред. Нищо! Иначе непрекъснато наляво-надясно фърчат едни милиони. Тук милион за язовири, там за асфалт на 100 м улица… И кал, кал, кал…
И институциите да се задействат, както разпореди и бойко борисов, обяви Особено Нелепия Човек, който замести красавиците на времето в нова. Въобще не му минава през акъла, че не му е работа на борисов да разпорежда асфалтиране на улица в някакво село, щото акъл, явно там има толкова, колкото в главата на пратеника ни на срещата на световния мозъчен тръст.
Над цялата тая кочина, поредната важна овластена лелка обяви, че попълзновенията на Русия в Европа трябва да бъдат спрени… Така де, това ни е много важно, да спрем попълзновенията, другари! Моментално и решително, не се офлянквайте, а се фащайте за работа, попълзновенията като такива, не са шега работа!
А кучетата пазачи в Мизия са булонки забелязах. Сладури са тия хора….
–––
* бая се озорих да я изпиша тая работа – четиридесетдневна… Ся заедно ли се пише или отделно – четиридесет дневна или …? Или 4етиридесет дневна? Дните са 40, прекарани в консултаций… Бе въобще, работата е Али Баба и четиридесетте разбойниЦИ.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *