Яяя......

Али ББ и четиридесетте разбойника…условно казано

Публикувано

Здравейте, мили деца (на демокрацията – бел.ред)!
Всички сте чували приказката за Али ББ и четиридесетте разбойника, но малцина са тия, които са чували истинската история и са останали живи.

(МНЗ предупреждава – четенето на тази приказка е опасно за вашето здраве!)

Преди мноооого зими и лета, някъде на изток, живял момък който се казвал Али ББ. Въпреки че е представян за първостепенен герой, всъщност зад всичко стояла баба му Цола. Тя била властна и темпераментна жена, която въртяла на пръста си цялата фамилия. На млади години се занимавала с разбойничество и кражби, но като понатрупала опит и ум си отворила малко фиктивно дюкянче и се захванала с рекет.

Цялата фамилия била впрегната в новото и начинание, а младият ББ бил най ревностният ѝ ученик. Каквото кажела баба му, това правел! Цялата махала пропищяла от тях, а по късно и целият град. Баба Цола често потупвала младия ББ по главичката и му давала ценни насоки в живота:

– Властта, моето дете, развращава тия които я нямат, а отмъщението е блюдо,което се поднася студено! – казвала бабата, докато сглобявала своята Берета. – Това е бизнес, нищо лично!.. С добра дума и пистолет в ръка човек може да постигне далеч повече, отколкото само с добра дума…

Така растял младият момък, с мъдростите на баба си и с филии намазани със свинска мас. Когато нямало кой да набие, ходил да рита топка с момчетата и никой не смеел да го победи.
Всичко било чудесно, докато не щеш ли, в града се появила друга шайка разбойници. Баба Цола побесняла!

– ВЕДНАГА някой да се заеме с тия посерковци – изревала бабата – В МОЯТ ГРАД, ДРУГ НЯМА ПРАВО ДА КРАДЕ!Али, вземи Цецо, Цацата и им вижте сметката!

Хукнали тримата глу..,опс, юнаци към гората да търсят разбойниците. За да не се изгубят, Цецо ръсел трохи по горската пътека, но гаргите ги изкълвали.

– Брато,мое ли да си толкова прост, бе!Хубу че имам дрон с джипиес. Еййй…за никакъв чеп не ставате без мен! И тия пътеки…откъде на прекара бе, Цаца, ква е тая мизерия, ква е тая кал..!? Един ден като наследя баба всичко ше асфалтирам! Еййй, мноо сте прости бе, добре че и аз съм прост и затва се разбираме..

Цацата естествено мълчал като цаца и двамата с Цецо подтичвали отпред да разчистват камъни, съчки и защитени видове животни.

Така в шеги и закачки тримата юнаци стигнали до входа на голяма пещера. Понеже и тримата били с милиционерско потекло, бързо установили че това е предполагаемото свърталище на разбойниците. Маскирали се – Али Б.Б. като борче, ЦеЦо като пън, Цацата-като цаца (не питайте как) и се спотаили да дебнат.

По едно време на поляната се изсипали заподозрените и застанали пред входа на пещерата.

– Сезам, отвори се! – извикал главатаря и пещерата се отворила.

Мъжете внесли вътре някакви големи торби и след малко заминали, а нашите герои се измъкнали от укритията, отръскали се от боровите иглички и застанали пред входа.

– Браточки, чухте ли каква беше думата?
– Миии…нещооо…със „с“ май бешеее.. – казал Цецо.
– Ссс..сарай? – казал Цацата
– Процент? – казал Цецо
– Тва не е със „с“, бе, тиквоч!
– Тъй ле?! Аааа, добре…
– Сссибанк?!… – казал Цацата.
– Ооооф, много сте прости! СЕЗАМ, БЕ, СЕЗАМ! Добре, че съм аз, че хич ви няма!…

Докато ББ мърморил, пещерата се отворила. Тримата влезли вътре и ахнали. Цялата пещера била пълна с несметни богатства – злато, диаманти, ценни книжа, плутоний, картини от велики художници, склуптори на Вежди Рашидов и много, много рубли, долари и евро..

Напълнили те колкото торби могат да носят и веднага обратно при бабата. Заровили съкровището в градината и решили на другия ден да вземат останалото. Не щеш ли обаче, разбойниците се върнали през ноща в пещерата. Видели, че някой е влизал и използвайки специални разузнавателни средства, проследили следата. Изровили съкровището, докато нашите юнаци спели сладко и го върнали обратно.

На другия ден, Али ББ и другарите му отишли пак и отново награбили каквото могат. Заровили го, естествено, пак в градината. Вечерта разбойниците пак го изровили и пак си го прибрали. На другия ден схемата се потретила. Изобщо…! Била откачена ситуация. На хората от града им писнало да гледат някакви бандити, които търчат насам натам нарамили някакви чували. На баба Цола също и писнало.

– Кретени! Всичко ли сама трябва да върша! Колко пъти трябва да повтарям, че пари не се крият в градина или в кутии за обувки!Има си офшорки за тая работа, бе тъпаци!

Нарамила бабата една базука,Али ББ взел бухалка, Цецо огнехвъргачка, а Цацата щял да бъде диджей и да пуска по уредбата Вагнер.
Вечерта залегнали в градината и когато разбойниците дошли настанала адска патаклама. Повечето били избити. Някои били взети в плен и принудени да положат клетва за вярност, а тези които отказали загинали в случайни катастрофи.

Парите били прибрани на сигурно място в офшорки и недвижими имоти. Пещерата била запечатана. Градът бил завладян.

След години,когато баба Цола починала, Али ББ станал кмет и асфартирал всички пътеки в гората. Цецо бил дясната му ръка, лявата и десния крак, а Цацата…неговите функции били неизвестни. Да се прави на цаца предполагам.
Всички били весели и щастливи. Три дни яли, пили и се веселили, а приказката била забравена.

Край

Милена Маринова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *