Виктория Тинтерова

Алоооу, хунтата!

Публикувано

Алоу, хунтата, как сте днес? Мърдате ли?

Май Мая Манолова вика, че имало морален проблем. Май, щото отначало не се задълбочих… Ма върнах малко времето, то сега можеш да връщаш малко телевизорното време, та я чух. Верно, така каза – има морален проблем в поведението на Валери С.

От оня ден, когато видях с какво щастие награждава домусчиев за най-добър човек в някакво  измислено състезание между бизнесмени, просто не мога да я дишам. Чак подпикваше от щастие, като куче, когато се връщаш от работа… Снимка видях – тя и домусмиев на лъскава сцена, тя усмихната до уши, той – с грамота. Повтарям – домусчиев с грамота. В рамка. Може би дори и книга с надпис са му подарили – “ На домусчиев, за добра работа в областта на човешкото щастие! От ръководството на държавата, дата, подпис“, но се съмнявам… Най-вероятно са му подарили закон, чрез който да прецака поне стотина работника в корабния завод.

Впрочем какво стана със заканите на валерката С. да му разгони фамилията на домусчиев и да му вземе няколко милиона? Нещо са се сприятелили, гледам.

Но да се върнем на Мая – тъкмо ѝ бях повярвала…малко. Наистина ли не си дават сметка тия хора, че те са причината да се стигне до тук. Навремето, когато бях малка, имаше един период, в който се карах гръмовно на някоя кукла, та куклата да се разплаче и аз после да я прегръщам и да я люлея на ръце и … бе въобще да я утешавам. На тва ми прилича.

Бизнесът* направи всичко възможно да прогони хората от държавата, да затвори колкото се може повече предприятия, да държи заплатите под санитарния минимум, но пък от друга страна се възмущава, че няма кой да му работи, та ще внасят виетнамци…

Бизнесът мисли, очевидно, че виетнамците и няколко още  народи са по-загубени и от нас, та ще работят без пари.

От трета страна е много недоволен от правителството, че иска да дигне малко парите за работещите и не иска да им махни там разни малки екстрички, наследство от комунизъма…. на работещите, де, не на бизнеса. Ох, обърках се….

От четвърта страна, бизнесът вика да си траем, че ще изкарат 25 000 работници, да ни кажат те откъде изгрява Слънце. От къде ще ги намерите тия 25 000 работника, бе? От Факултето или от Пекин, Виетнам? Или от българската диаспора, много е модерно сега да търсят работници от БЪЛГАРСКАТА ДИАСПОРА. Звучи им като Лопе Де Вега, ако помните….

Да им кажа аз на тия – ни виетнамци, ни диаспори, ни никой ще дойде да им работи при тия условия. Освен ако не измислят, както дървосекачите в Хамерика, в далечна Аляска, да ги държат тук по шест месеца, непрекъснато да работят, без почивка, във фургони… и после – айде обратно със самолети по родните им места.
Ще видим, на първия ред сме…

А Валери С., както и Борисов, Цветанов и хората им е крайно време да си ходят, че писнаха на всички. Е, не точно на всички, ама на симпатичните, със сигурност.
Аре, чао, хунтата, до скоро!

–––
Веднъж двама овчари се опънали по пладне да починат в сянката на един комин на ТЕЦ. По едно време гледат един парапланерист как се приближава главоломно към комина и изведнъж – прааас се размазал в  него. Единият казал тъжно:
– Мааму стара, квато ни държавата, такива ни и атентаторите…

Виктория Тинтерова

2 thoughts on “Алоооу, хунтата!

  1. Хе-хе, и ти се съпикяса… А аз да ти пусна нещо с 5 годишна давност1 Ох, нали знаете, че в индийския епос Мая е олицитворението на лъжовния свят. Та и аз преди години посветих на двуличната и същност една публикаийка. http://djani.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/09/22/syniat-na-deputatkata.1150903?fbclid=IwAR3zEy4iGEJuPM16d2Pwvtrvup9-KHv7HgeYU-sFv6OEdBfULdmmc630jsw

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *