Виктория Тинтерова

Ама конечно – НИИЧАВО!

Публикувано

„Трябва да се радваме на успехите си скромно – сами със себе си“ братя Стругацки
Мото на кандидат евродипутатити

Положението е Понеделник започва в събота *… Някакво НИИЧАВО ** ми се дзвери отвсякъде. От вси страни ни бомбардират с десни политикИ. Да вземе да ги обясни някой все пак тия политикИ.

Р.Кънев говори като че ли не са минали 30 години от сакралния 10.11. Така говореха навремето партийните функционери 30 години след 9.9. Като дружинна ръководителка, която не може да се прости с младостта си и на 50 години още ходи с прашен кок, модерен в моминските ѝ години.
Седесарите, демокрацията, дясното….

Габриелката след него вика, че техната, на герб демокрацията, е по-демократична и още по-дясна от тая на Р.Кънев.
След това и Джамбазки разсъждава за тяхното дясно.

Отвсякъде ни заливат разни десни политикИ и триалози и почнах да се шашкам.
Какво ще ме правят?

Левите също не обясняват какво имат намерение да ме правят.
Въобще никой не ми обяснява какви намерение има спроти *** моят животец. Всички ми искат животеца и гласа, а никой нищо не ми обяснява… Ще ми оправят ли тротоарите? Ще ми намалят ли документите, които трябва да подам, че да си отворя квартално кафененценце? Ще ме дигитализират ли или само ще ме цифровизират? Ще мога ли, ако реша, да родя в Ямболската болница? Ще ми мият ли улиците понякога? Ще почнат ли десните и левите, които имат пари, много или по-малко, вместо да си купуват апартаменти, да напраят некое заводче, макар и малко, та да има къде да работят децата и внуците ми? Ще спре ли капо ди тути капи български да се разпорежда безогледно с данъците ми и ще спре ли да ги раздава за каквото му хрумне? Ще уеднаквят ли учебниците? Ще раследват ли откъде Цветанов има пари за тия апартаменти? С Боил Банов ще се позанимаят ли? Ще стане ли невъзможно Бетина Жотева да заплашва хора? Ще намалят ли някак престъпността в малките населени места….

Ма какви глупости питам и аз, естествено, че не.
––––––––
* „Понеделник започва в събота“ – великолепен роман на братя Стругацки. Там е описано всичко невероятно, което ни се случва напоследък… Който не го е чел, да си го намери и да го прочете задължително!
** НИИЧАВО – Научно-исследовательский институт чародейства и волшебства, там, където се развива действието на романа.
*** спроти – истинска дума, предлог, която значи:
спрямо, според, съгласно с, съобразно с
насреща, срещу, напротив.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *