Мрънководител

Аптекарчето с карираната мутра

Публикувано

Трябва да ви кажа, че макар да ме занимават далеч по-прозаични неща като, как най-качествено да се схапя с баща ми рано сутрин или как най-добре да снимам небетата на зазоряване, все пак следя сериозно и по-шумните битово-политически алабализми.
Това, дето Веско Марешки се е направил на Старчето с карираните панталони в студиото на „Драстииии, България“, само че със сако в този нелеп за рано сабален стайлинг и се заяжда и вика за Корем Войвода Каракачанов, че е мръсен лобист, пък Аделина му подхвърля някакви скучни реплики и въпроси, това не са противоположни ветрове, майн електоратен, и нито една лодка няма да бъде потопена преди утихването на тези изкуствени хали. Такава буря дори не е в чаша с вода – в празен напръстник е.
Сипаничавия се нервира така малко и за минута завърта разговорът за неговите там бензини и дизели и отсъжда справедливо, че цените трябва да фръкнат до на майната си, щото хората най-после да се усетят кой мисли за тях (той мисли за тях!) и да се спрат спекулациите. Някакви спекулации имало – не е нужно да знаете какви точно, важното е, че се спекулира и това е достатъчно.
Аз викам някой друг чиляк направо да умре за каузата за евтин газьол, че хептен да се види кой мисли за хората (той мисли за хората!).
Също така „Воля“ вървяла стабилно напред в електоралните нагласи и било въпрос на време да вземе властта и после къс по къс, лично Веско щял да реже корема на Войводата, дето е такъв мръсен лобист, а може би и коремите на всички лобисти околовръст.
Тъй като, горе-долу умея добре да компресирам, ще бъда неимоверно кратък – всичко е пълна хуйня!

„И тъй, ето какво решихме ние — именно Павлик Доматов ще бъде нашият герой!

Момче като момче. Нищо особено. Не е много красиво, но не е и грозно. Дори според нас е симпатично.
Не е слабо, но и не може да се каже, че е дебело.
Бузите му наистина са доста закръглени и румени.
Очите му са сиви, с точици.
Миглите са прави, червеникави като на малките телета.
Веждите му са светли.
На ръст е нисък.
Това като че ли е всичко. Няма нищо необикновено. Изчервява се често наистина, и погледът му е малко замислен, но това все пак не подсказва нищо. Пък и изобщо, нали знаете, нима може по външността да се съди за човека? Хайде да видим как нашият Павлик ще се държи, и тогава ще разберем що за човек е той.“

Из „Старчето с карираните панталони

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *