Виктория Тинтерова

Ах, завистливи, злобни, типични българе такъви!

Публикувано

Тия дни ни обвиниха, че като не харесваме разкоша на Великото Откриване, сме „завистливи и злобни, типични българи“. И сме „оплюли“ възвишения порив на Създателите на това светлинно-звуково шоу, понеже сме…. „завистливи и злобни, типични българи“!

Ся аз не знам за какво завиждам? Да завиждам на гордите собственици на одеала и шалчета с некво смотано лого, не, не завиждам, защото мразя одеала от изкуствена материя.

Да завиждам, че си нямам в квартала Вавилонска кули, и за тва не завиждам, щото е много смотана тая кула… А и ние си имаме в София такава грозотия.

Не завиждам и за Теодоси Спасов на живо, защото вече не ми е симпатичен. Вече обясних защо, но пак да кажа – талантливите и известни хора, които не съчувстват на бедните си, беззащитни и онеправдани сънародници, не струват и пет пари, ако ще да са най-гениалните гении. То и Хитлер е бил супер талантлив художник…

Не завиждам за рециталите, защото съм участвала в такива като дете и да ви кажа тия рецитали са интересни само за децата, които рецитират и за майките и бабите им. А и не разбрах какво искаха да ми кажат с тва – „Затвори очи“. Опитах, затворих ги, ама не виждах нищо….И друг път съм опитвала, честно, като затвориш очи не виждаш нищо, вервайте ми или опитайте, ще видите, че съм права…

За Валя Балканска също не завидях. А па за кукерите с изкуствени цветя по тиквите и носове от моркови, хич даже не завидях. Гледала съм къде по-интересни кукери в едно казанлъшко село. Даже към 11 преди обед, сички бяха къркани – и кукери и публика и много беше весело. Имаше и скара с наденици и кебапчета и червено вино се лееше като вода.

Е за кое от тия неща да завиждам, та да ми викат завистлива и злобна българка?
Имам и една молба към почитателите* – моля ви, не употребявайте думата „оплювам“, „плюя“, когато искате да критикувате някой, който нещо критикува. Нищо, че я има в тълковния речник със значение критикувам… Ето малко синоними – (гл.) опозорявам, оклеветявам, наклеветявам, хуля, охулвам, обругавам, излагам, коря, петня, позоря, осквернявам. В тази връзка аз не казвам – осраха откриването, въпреки че много ми се искаше да го кажа….
––––-
ПОЧИТАТЕЛ – според сина ми на 4 години – човек, който почита малко и спира.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *