Виктория Тинтерова

Бах маа му, госпойце!

Публикувано

След повече от 10 дни телевизионна изолация, тая сутрин съм като гимназист пред задача с логаритми, хиксове, тръби, които пълнят басейн, Москвич, който се движи срещу лодка, квадратурата на кръга …и всичко това в едно… Хараланът на мисълта нещо се е шашнал ли? Въобще анализаторите анализират ли анализират и като се изанализираха от дъното на анализаторските си души, се оказа, че герб не губи ни 1%, въпреки протестите. Бах маа му, госпойце, както е възкликнал поетът.

А пък свидетелствата за ковидите на известни личности нападат като триглава ламя, направо извират от екраните.
Също така се загубих в лабиринта, създаден от щабаняците за защитата на децата в училищата от ковида. Там и влюбената Ариадна не мой се оправи…. Веднага ми изплува картинка – детенце с хрема, седи и подсмърча изолирано в кабинка, а другите деца минават и го оглеждат като двуглаво пиле или теле с шест крака, цъкат и му се плезят. Много Гошковци, Митковци и Иванчовци ще бъдат запомнени като Гошко Ковида, Митко Ковида…. Може даже да се появи фамилия Ковидов, като знаем как се образуват повечето фамилни имена. Нещо като Калайджиев или Гайтанджиев. Или Тинтеров, за която едни твърдят, че щото прадядото бил ктитор, а по-злобните, щото бил скръндза, циция… но това са лирични отклонения и нескопосан опит да надникна в бъдещето.

Иначе в градчето, в което бях, хората си носеха маските над лактите, под брадичките, закачени само за едното ухо, набутани в джоба, даже видях една миганка, която си я втъкна в сутиена.. Всички маски имаха антикварен, леко мърляв вид. Патина, така да се каже.
Въобще, времето с Розамудне Пилхер беше едно приятно и чудесно време.

Виктория Тинтерова

One thought on “Бах маа му, госпойце!

  1. Здравейте автори, пишещи на тази страница! Чета Ви всички Вас с невероятно удоволствие! Благодаря Ви! Продължавайте да пишете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *