Виктория Тинтерова

Баце и всичко на света

Публикувано

Баце и братчедите
Баце е живял много бедно. Освен, че е ял филии с мас, семейството му е делило по две стаи с братчедите. Бабата му и бабата на братчедите се сбили навремето за нещо си, а той с тях, братчедите – за една помпа. Те години наред не си говорели, а сега си махат отдалеч, щото Баце е добър и благороден и великодушен министър-преседател….
Бе, човек, кУпи им по една помпа на тия братчеди, да видят, че си човек!

Когато говори за роднинските си работи, Баце си свива някак очите, веждите, устата и ушите към носа, получава се нещо като спихнат балон откъм онова за надуване.

Баце и мелеоните
– Тези пари, 6 млн, са дадени за заплати, пенсии, за Великден, за Коледа, за пътища, за помпени станции, за опери, за църкви и манастири, за пътища, за Струма и за пътища, въобще за благото на народа….
Егати шестте мелеона, те направо разтегателни като ластик.

Баце и президента
– Аз ги викам в сряда, за да си говорим за контрабандата, това не е намеса в тяхната работа. Откъде-накъде президента също ще ми ги вика, а?

Баце и хъбовете
– Ще овъртолим държавата в хъбове. Върху хъбовете ще построим нови магистрали, а върху магистралите, още магистрали, докато не остане ненамагистралено място и ненахъбено! Покрай тях ще построим нови манастири. Много манастири. И две опери.

Баце и Габриел
– Аз я пратих като обикновена Мария, тя се оже… оме… омъжи за чужденец. Всеки има право на това, ама аз ѝ викам Неделчева, даже на телефона, е виж /на Хемикян/, ако искаш, да ти покажа – когато ме търси – пише Неделчева!

През това време Неделчева го гледаше с нескрит възторг, ми прав е, всеки може да се омъжи за когото си поиска, демокрация е! Само се притеснявам да не се поддаде на обожанието си и да съгреши, Неделчева, че после ще я стържем с лъжица от чаршафите… ако ме разбирате.

Баце и ние
Живеем във виц, в кичозен сериал на Нова, в сън на перверзник.
Даже знам името на перверзника….
Отвратително е.
Неописуемо отвратително.
Точка!

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *