Яяя......

Билетче за късметче

Публикувано

Той търка билетче от лотарията на масичката пред „Лафка“. С трепет и потропващи крачета до него се поклаща малко момиченце, предполагам дъщеричката му и чака коледното късметче да ги озари.

Детето е около 7-8 годишно. И двамата са вехто облечени. На земята, до краката им, като второстепенен и епизодичен персонаж в петминутна почивка, лежи торба от „Кауфланд“.
Минава улично куче и се завърта около нея. Подушва я, развърта опашка – сигурно вътре има кренвирши.

Бащата спира за секунда да свещенодейства с монетата, тропва с крак и изръмжава – „Марш, мама ти мръсна деба!“
Момиченцето не отлепва очи от билетчето, което баща ѝ затиска с длан, докато псува псето. Зер вземе да хвръкне и печалбата отлети. След кратката възпитателна пауза, търкането продължава.

Имаме резултат. Слабичък е – участие в „ТВ жребий“. Таткото дава банкнота на помръкналата за малко детска усмивка и поръчва – „Вземи, тате, още два билета от три лева.“
Малката разтяга устни до ушите и се нарежда зад една достолепна дама, колебаеща се между билет от два и пет лева. Взема и двата, прибира ги в чантата и си тръгва със забързана крачка.

Момиченцето със страхопочитание примесено с нетърпение предава поръчката от баща си на лелята продавачка. За малката тя е наместника на Дядо Коледа тази вечер.

Точно тук, аз си хвърлих в кошчето допушената преднамерено около тези хора цигара и потеглих към квартирата.

Ох, дано с новозакупеният за шест лева тираж, това мило семейство уцели голямата или поне една от по-малките печалби, та душиците им се сгреят преди коледните празници…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *