Яяя......

Богати и известни в интернет

Публикувано

Когато хора станат известни и богати заради глупости, които ръсят в интернет, от тях може да се очаква само да продължат да ръсят още по-големи глупости. Щом бизнесначинанието е успешно, не виждам защо проектът да не продължи.

От тази гледна точка не разбирам каква е тази повсеместна реакция срещу миловидната, лъчезарно и безсмислено ухилена Мари Кондо, която наскоро изръси, че човек трябва да се ограничи до 30 книги изобщо и да не събира повече.

Знам я тази Мари Кондо, как да не я знам. Набедена е за гуру и се е заела да ни разчиства битието от натурии. Тя е от онези, които ни учат как да си живеем правилно живота, какво да си купуваме и какво да изхвърляме от него, ако искаме да сме щастливи и как ако не следваме нейния пример, ще бъдем дълбоко и необратимо нещастни.

Не е само тя, разбира се. Наводнено е в момента с мадамчета и момченца, които нямат никакво специализирано образование, нито пък житейски опит, но за сметка на това имат самочувствието да разбират от всичко.

Те не се занимават с нищо друго, освен да записват клипчета за ютюб и съответно да броят центовете, които им отчисляват за всеки клик на канала им. Та от тях можете да научите от колко точно дрехи имате нужда, кои точно дрехи да си купите, кои дрехи никога да не си купувате и как прииска ли ви се да си купите дреха, която те не одобряват, значи сте безнадежден идиот.

Любопитното е друго. Учат на минимализъм, и на спестовност, но всички продукти, които ни показват са безумно и излишно скъпи. Ми, то си е реклама на брандовете, естествено, само че не си го признават в прав текст, та даже върлуват някъде отвъд закона. И след като всички ние малко или много сме допринесли за това те да са приказно богати (даже и аз щом ги знам тези, значи съм си добавила собствените 10 цента към печалбите им) не виждам защо Мари Кондо да не посегне и на личните ни библиотеки.
Прекалено дебели били. Фрашкани с прашясали книги. Човек не може и да си помисли да бъде щастлив с толкоз много книги под ръка. Бивало ли такова нещо? 30 и толкоз.

През последните 10 дни прочетох 8 книжки на Сименон. Това прави 1/4 от разрешеното от Мари Кондо за цял живот. Библиоманите са пощурели в момента. Ами да беснеят. Тя Мари Кондо и глупостите ѝ, нямаше никой да ги знае, ако не бяха безчислените ѝ последователи и обожатели.

Биляна Господарска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *