Виктория Тинтерова

БолнИчни…болно време..

Публикувано

– БолнИчни не можем да си вземем като всеки български гражданин – вика един Манев, дипутатьин*, който дипутатьин Манев бих го ….ама няма да кажа кво бих го, защото бил единственият българин, носител на V дан Ушу Кунг фу. Това V не е В, нито Ви, а 5, т.е. пети дан, страх ме е. Ще вземе да дойде у нас и да ме почне с крака, нали се сещате как, като Брус Ли… И да ме пита:

– Ти съгласна ли си, че има стабилност? – прааас с крака.

– Съгласна ли си, че имаме невиждани в държавата самолети? – прааас

– Съгласна ли си, че по-добро управление никога не е имало?…

Е и аз, как мислите, какво бих казала?!

Тежка артилерия, така да се каже. И е много речевит. Даже има издадена стихосбирка. Поети ни управляват няма ала-бала и тинтири-минтири… Като го поканят при Николаев или Хемикян, а именно и заедно с други дипутатьи, да говорят за свински чума те, другите дипутатьи мълчат като пръднали, каквото и словесна или мисловна дрис да изсипе Манев. Щото знаят тая работа за кунгфутата. И те са хора, като мен и вас, нищо, че не си личи.

Но понеже не могат да надприказват и крехката като водорасло Деса А. или стабилната като ламаринена кофа Цвъцка… или пък мощният Цецкацачева, която нещо ни изчезна от полезрението, вероятно си обзавежда на спокойствие новият апартамент… можем да обобщим – гербавите дипутатьи са страшни!

Като аполиптичен филм на ужасите, както казаха в Бтв новините за един каламитет на скакалци в Лас Вегас. Апокалиптичен филм на ужасите, това е то…Затова ги търпят да ги мачкат вече 10 години. Иначе не мога да си обясня…

Но най ме възрадва днес благодарственият Адрез от американското правителство до Бойко Борисов и неговата партия и държава, че е купил ефшестнайските им. Е това са възпитани хора, не като навремето ония от Москва. Те никога не правеха така – на ви танкове, на ви калашници, на ви Москвичи, на ви горива и ни дума за благодарност, че ги приемаме. Капиталистът е възпитан човек, за разлика от комунистът.

––––––-

Един полицай спира депутат, понеже бил без колан.
– Вий що стье без колан?
– Ми щот съм дибьел!
– А пили ли стье?
– Ньеее, дипутьин съм! – обидил се депутатът.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *