Виктория Тинтерова

Болшевизъм по български

Публикувано

Някои разбраха погрешно поста ми за Георги Харизанов, в който питам защо са приятели и с мен и с него. Никого не обвинявах. Просто питах. Например – кои негови новини интересуват хората? Обвиниха ме в болшевизъм. Само в това не бяха ме обвинявали…

Естествено, че всеки има право да си се приятелства с когото си иска.

Навремето, 89-та, отидох в Гърция за първи път. До Солун беше една пуста, каменна земя. Съвсем пуста, дори маслини не рястяха. Само високи кипариси тук-там. Сега тази земя се напоява и почти няма незасадено кътче. Маслинови горички, лозя, цветя, памук, царевица, хубави къщи…. Където и да погледнеш – все криза!

Вижда се водата, пръска на места, както пръскаше навремето и тук. Имам роднини с прасковени масиви, с черешови. Поливат с кладенци. Майка ми беше хидроинженер, един от проектантите на яз. Кърджали, язовир Антон Иванов (сега язовир Въча) и на огромна напоителна мрежа. Влачеше ме много често с нея.

Преди години чух, всички чухме, от министъра на земеделието, първият на Борисов, че махнали и продали тръбите, защото…. ги крадяли. За да ги спасят, разбираш ли…
Интересно, откъде ли са гръцките тръби? И защо тая работа потъна в блатото? Като КТБ, като „ало, Ваньо“, като Вавилонската пловдивска кула, като ….

Колкото до Харизанов, сега той играе голф и кара ски по хубави курорти и громи соца. Който соц и аз не одобрявах, но то е защото съм живяла тогава и помня много тъпи и несправедливи неща. Които се замениха с още по-тъпи и несправедливи неща. И вместо да дрънкаме непрекъснато за миналото май трябва да си оправим ….тротоарите.

А и да ви кажа, Харизанов и Антон Тодоров викат, че Елена Йончева имала имоти за 1 200 000.

Ето какво е написал Х. под своя снимка на голф игрище на брега на морето:
„Демокрацията ни отне “Мелодия на годината”, ТКЗС-тата и понто-сарматските степи. И няколко ята червеногуши гъски, накълцани от злокобните перки за ток.
#КОЙубиДинозаврите #SaveВодохващане“

П.П.Моля ви, не започвайте разговор за шоколадите и соца. Говори ми се за как да си оправим къщичката на Боко….

Виктория Тинтерова

3 thoughts on “Болшевизъм по български

  1. Как да се оправи къщичката на Боко ли?! Няма как докато българите не пожелаят да се отърват от комунистите и ченгетата във властта. Само тогава България няма да е вече шуробаджанашки ченгеджийски маймунарник.

  2. Това, което наричате комунисти, си е просто олигарси. Докато не започнем да ги наричаме правилно, няма и да разберем какво да правим, а то вече е съвсем друга стъпка…

    1. А преди да станат олигарси какви бяха? Бойко, например, какъв беше? Ами Цветанов? Ами Доган, Местан и прочие? БКП не е преставала да управлява нещастната ни държавица. Съжалявам, докато не се изчисти тази червена паплач, има още да четем материали, подобни на горния. И вместо истинските хидроинженери като майката на Виктория, парите днес ще ги вземат ченгета- философи с „хидроинженерни“ дипломи, като Доган. Но… Тинтерова не иска вече да се говори за соца. За съжаление, повечето българи са така.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *