Ше си праЙм кот си искам

Булгериън бизнес бек

Публикувано

Седнал съм до един бек. Селски бек. Селото му е най-вероятно някакво дълбоко застинало във времето място в мексиканската пустиня, откъдето бекът е тръгнал някога, за да стигне днес до висините – паркиран на паркинга на ОМВ черен джип Мерцедес с размерите на Спортна зала, кафе от същото това ОМВ (се пак кафето тук е два леа), квадратен часовник на лявата ръчица, на която по повърхността на бицепса се мъдри трънлив венец като на Памела Андерсън, а самата форма на часовника в съчетание с бомбастичната му големина го правят да изглежда не като обичайният водомер, с който се фукат новобогаташите, а като трифазен електромер в цех за производство на самолетни двигатели.
Придружават го също, задължителния Айфон Цупурнайсе…не, не, извинявам се – два Айфон-а Цупурнайсе, които са позиционирани така, че тръгвайки още от Търговище към Варна да се набият в очите на тръгващия, златно ланче на врата, с дебелината и предполагам здравината да удържи каракачанска овчарка с бяс и…един оръфан човечец за компания, с омазани с гипс и цимент работни, естествено – дочени гащи.
Той, види се присъства на сбирката на бекчето и неговите материални ценности, за да му бъде набито канчето и да разбере какъв голям човек е шефът му (да, негова височайша милост е някакъв патрон със строителна фирма, а хваналият тен като на френски национал по футбол от припичането по скелетата на строежите е явно негов работник) и колко сериозна алтруистична личност е щом отделя от времето си да набива канчетата на хамалите си.
Първо се чете лекция, как черноработникът трябва да спре да мисли ден за ден, да забие шута на „оная курва дето ти мъти главата“, да се вземе в ръце, щото той шанс му дава и малко „саобразявай са ве, ей“. Не било хубоу да си алчен, научих също така от големеца с кола за двестатристаипеесе бона и телефони с часовник сумарно за десетдванаесе.
По ено време излиза в междучасие, фаща ените трипет бона в ръка, набира някакъв номер и за уплътняване на времето минава на набиване на канче от разстояние:
„Ей, цървул – даам ти срок до един и читирспет утре да ми се обадиш и да ми каеш, ше вършиш ле раота или да ти ебаам майката, чуаш ле ма??“
Цървула мънка нещо там и тоз го отрязва:
…ма т’ва ней мой проблем ве! Ша измислиш нещо! Казах един и читирспет. Утри! Ясен ли съм!?“

Бах аз тъпия час за краен срок!
Но пък така изпъква перфекционизмът на поставящия срокове, нале?

И така, урок номер 2 е преподаден, с което и урок номер 1 е завършен – робът му разбра, че тоя наистЕна е да си ебе и въобще си е ебало!

Следва още малко триене на сол, вметки как големецът мисли много напред и „найш кви велики идеи имам аз за след два месеца“ (честно, точно така каза!) и настоятелни въпроси „С мен ли си, кажи сега?“ неколко пъти, та чак на мен ми втръсна и без малко да декларирам собствената си безусловна вярност към него и да се закълна в това пред знамето на ОМВ веещо се жизнерадостно от обещанията за велики дела и грандиозни успехи.
Накрая, хванете се за палците и разтворете бузки, за да ви обладае тоз великан, който изтърсва следното:
„Ей тъй както ма гледаш, има три виши образования! Общо взето съм доктор-доцент почти, не съм бай Уй, ало!“
Божия майко! Не съм предполагал дори, че като изкараш три „виши“ и ти се полага несъществуващата титла „доктор-доцент“!?
Толкова съм слисан от чутото и улисан да записвам бисерите на доктор-доцента (тоя няма повече от 30-32 години и идея нямам как и трите „виши“ е изучил на таз крехка за научни степени възраст), че пропускам финалните му думи, след които той става от столчето, тръгва да тръгва, като междувременно си разпечатва нова кутия цигари, смачква леко целофанчето и го хвърля небрежно на земята. Същото се случва и с някаква салфетка, която е мачкал до преди малко – и тя на земята.
Как си хвърли две от дипломите, завалийката и остана само с една, малииии!
И как се смъкна, направо се срина в научните среди и сега вече е обикновен Главен асистент тире Пръдльо…

 

Нещо интересно по темата…

One thought on “Булгериън бизнес бек

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *