Виктория Тинтерова

Бързи новинки

Няколко бързи новини:

Момичето на времето на Бтв го обличат най-различно, според мен гардеробиерката-дизайнерка има амбиции в киното. Днес, например, беше облечено като млада вдовица на дърт, хамерикански милионер – с черна, тясна рокла до малко под коляното, а отпред с огромна цепка. Ръкавите – тантела. Висока якичка. Поло от тантела… Косата скромно прибрана, само един палав, непокорен кичур отляво.

А пък английската кралица се появила да въведе ред в кочината, пардон – в Брекзита. Наще телевизори много се възторгнаха от аутфита и короната. И на мен ми хареса цялата драматургия. Репортажът по Нова завърши:

– Тази церемония струва на британският данъклоплатец 12000 лири.

Възмутително! А нащо си кара само джипа. За да не струва нищо на данъкоплатеца, защото нащо е съвестно и не иска да се прави.

Следва прелюбопитен разговор с Агов.

Хекимян:
– А наща държава какво трябва да напарви?

Агов:
– Ми какво, всеки трябва да се спасява поединично, Есъто е  парализирано.

Хекимян:
– А сега Оня Завод дали ще дойде на предпоследната си спирка? – надежда…..

Агов:
– Малко е неприлично да питаме сега това, не е изискано и е тъпо…

И други умности, заедно и именно.

А пък Бацето Ни свиква нещо за националната сигурност. Там ще се разпределят средствата за придвижване в посока колкото се може по-далеч от България. Например – самолетът е на Баце, то е ясно.
Военният ни – с влак, защото не разполагаме с товарни летателни машини.
Жените – вънкашната, енергийната и Влади – в двата вертолета. Пише се вЕртолет, защото излита вертикално, а не защото – вертиться, нали…. Туристическата и Фъндича – с яхта. Доган не си дава неговата, та ще трябва да молят друг богаташ…
И т.н.

После всички ще се съберат някъде, на тайно място, та да могат да продължат да ни управляват. Също така трябва да се съберат всички фанелки с лика Му от селяните и гражданите, които са успели да се доберат до тях и да се раздадат на армията, да плашат турските войски и емигрантите-джихадисти и отпреде и отдзаде.

На бюрото Му е забелязано от неназован източник паметна бележка:

„Да не забравя да кажа на Ананиев да ме снабди с онова там за дрисъка, дето един седи на кенефа… че е опасно с тоа самолет и отзаде да ти диша армията на Ерд. и да не окалям терена…“

Около текста са нарисувани малко бомбички, цветенца, едно зайче, тъжно лице и много чертички.

Виктория Тинтерова

––––

Един в едно купе на влака си четял вестник. По едно време от него страшно замирисало на лайно. Човекът от отсрещната седалка почукал лекичко на вестника. Четящият, любезно:
– Да?!
– Извинете, вие случайно да сте се насрал?
– Да, защо?!

One thought on “Бързи новинки

  1. Заяждате се вие тука, ама я си представете, че Орешарски беше останал да ни такова още 7-8 години? Щеше да требеше да се бъзикате… де да знам, с Гуайдо и с Мадуро? Признайте си Му Го на Гербаши де!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *