Яяя......

Валсове, джайфове, кас’тофони, мас’тофони…

Ужасяват ме сички хора́, валсове, джайфове, румби, ако идеята за реализирането им опхваща патреотизирването на народонаселението и съдържа призиви, позиви и други настръхващи елементи на солидаризирване. Резко нелепо ми е на общия фон.

Ся, тука няма да влизам в подробности и да описвам отвращението си от организираното хоро на пилзенския площад навръх тазгодишния Великден – кат са надуха кастфоните и са заджасаха наще пред същисаните чехи.

Изобщо няма и да споменавам, че събитието бе организирано на 100 метра от православния храм, където по същото време се отслужваше тържествена литургия и хиляди миряни (най – вече украинци) бяха запълнили църквата и прилежащите улички. Хиляди!!!

Знаете ли колко им се молих на организаторите и се обяснявах – сменете поне часа!!! Немой да се патреотизирвате на 100 метра от църквата, насред Великден…с бяла роза. Не и не, казаха, ще се патреотизирваме. И се почна ено джасане…И стана една олелия…попа пее и ръси миряните от едната страна, онез се раздават и са мятат от другата. Ко има повече да говорим! Вие тука едно езеро сте седнали да пощите…..

…………………

Оле, мне, не ми е ден. Три бакалии има около мен и само една от тях до 21.00 часа. И понеже някак си съм не – забелязала, че ми липсва кучешка храна и…диня, отивам.
С голямо нежелание!

И трите магазина ги държат виетнамци, ама тия колко са противни и вмизерчени не е истина! И понеже аз винаги ходя с някви дребни кеш и плащам с карти, както сигурно и много от вас, ръката ми сама натрупа една кошница догоре и вместо планирана сметка 200 крони., тя станала 1200..знаете как е..

Отивам на осмърдяната каса, при жената – Чук и Гек бие чертата, аз викам карта, тя вика „вече не се плаща с карти“….Ясно, щото и тука им вързаха апаратите неотдавна. Викам, ко прайм? Да ви платя утре? Тя вика, не, не може, вървете на банкомат“.
Тука вече леко се фрустрирам “ МА той най – близкият е на 10 мин. път и 10 за връщане, няма начин! Мога да Ви платя утре“. Ни можело. Децата ни ходят в една детска градина, знае отлично къде живея, знае че всеки месец оставям в кирлясалата и дупка едни примерно 5000 крони, коет са 200 евро…и ми вика „не можи“!

Аз знам що, щото правя големи сметки, но най-често плащам с карта и няма как да се размине бележката. И поради този факт, тая жена ме мрази нескрито!! Чакай ма, мършо, що няма да чукаш ти бележки в тая уредена държава, в която всеки виетнамски съдържател на „лафка“, кара минимум луксозен джип??! Туй да не ти е България? Ти ли си най-хитра ве, бохча??! Що моето семейство ще плаща в тая държава хиляди пари данъци всеки месец, ма, пък ти ще го играеш хитряга???! Ще ти затворя дупката, обещавам, щото мразиш тези, които блъскат всеки ден, повече и от теб, за да ти оставят в тоя бордей после парите си! Заради което ги мразиш! Мамицата ти, крива, виетнамска. Я, върви в България, отрепко, да ти искат хладилна витрина за всеки вид изделие и да те проверяват 100 крадливи институции!! Там да ги прайш тия работи, да те разбера! Ама тука….

Всичко това не ме питайте как го казах на чешки. Не е сигурно, че беше на чешки, аз като се развихря и искам да набия някого, не влагам много страние, за да ме разбере потенциалния кандидат 🤔 Мисля че накрая беше залегнала под щанда, щото изчезна от полезрението ми ❤
Време беше в края на този ден да възтържествува справедливост!

Алена Велчева ❤️

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *