Виктория Тинтерова

Вариации в до мажор

Публикувано

Модулациите в речта на вънкашната ни ме кара да се чувствам като на концерт на Виенската филхармония. След като се консултирах с дете, което учи солфеж, мога да определя тази модулация като хроматична, от до мажор в до-диез мажор. Иначе, извън солфежите и до-диезите, изреченията ѝ са подходящи за оперета. Или водевил, което музиковедите определят като лека комедия с музикален съпровод. Може би, лошите, като чуят какви ги говори вънкашната ни ще умрат от смях и по този начин ще ни отмине кризата.

Потресаващ е разговорът за заплахите от Ираноиракската държава, със столица някъде около Пекин. Модулациите преминаха в паралелни тоналности – от до мажор в ла минор, тази тема вече е сериозна. Тук-там малко кикот за цвят и попляскване с ръце.
Ако се съберат с Габриел и Пекинската, могат планини да повдигнат, както се казва. В съпровод на „Ай лов кеш“, в изпълнение на 100 Кила, със съпровод от Подлогите и под диригентството на Цвъ, тези особи могат да ни спасят от всички лоши, защото дори и техните сърца би докоснала тази уникална филхармония …. на глупостта.

– Не, не, оставете ги тези нещастници, българите, те са си наказани вече… – би изхлипал отчаяно и би пуснал сълза за нас и най-страшният сатрап на света.

Да обобщим вътрешната и вънкашната политика и загрижеността на герб за държавата и нас в частност така:

Петров от третия етаж тръгнал на пазар с тригодишнит си син Жорко. Хванал го за лявото краче и заслизал по стълбите. Главичката на Жорко правела „бам-бам-бам“ на всяко стъпало. Срещнала ги Иванова от партера.
– О, Петров, навън е много студено, ще му падне шапчицата на Жорко така…
– Няма страшно, Иванова, здраво съм я заковал! – весело обяснил Петров, махнал ѝ дружелюбно с ръка и продължил по пътя си.

Виктория Тинтерова

One thought on “Вариации в до мажор

  1. Тинтерова, Виктория, докога ще продължава тв затъмнение? На теб разчитам за телевиЗорните работи! Вики, Ади, Хеки, Гала, функционират ли, репортерките циркулират ли, антрополозите манипулират ли? Разкажи им го тоя виц.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *