Виктория Тинтерова

Внезапни падания и други приятни теми

Публикувано

Момчето на времето на Нова:
– Времето ще е такова. А сега предстоят още много приятни теми в Сутрешният блок!

И аз се настаних удобно с чаша кафе, цигарки, сложих очилата… Ми изтърват ли се приятни теми току-така? И чух една приятна тема:

Поп паднал от покрива на църквата, защото решил да го боядиса. Двете му ръце са счупени и е в Пирогов, където ще го оперират.
– Отчето се качило да боядиса, когато внезапно паднал – репортер от мястото на събитието.
– На вас жал ли ви е за отчето? – не чуваме въпроса на репортера, само подозираме, защото:
– Ми жал ми е, как да не ми е жал?! – човек
– О, даа, много ми е жал, младо момче, дано бързо да се оправи… – жена.

Аз може и да съм старомодна, ама освен внезапни и изненадващи, други падания не знам. Паданията винаги са внезапни, особено за падащия. Е има и някои постепенни падания, но те винаги започват внезапно. И почти не познавам човек, който не би съжалил паднало отче от покрив на църква….

Както и да е, направих разбор на тази приятна тема. Но къде по-приятна тема би било падането на друг от където и да е, ама…

Друга една приятна тема е падането на мост в Тайван. То не че знаем кой знае какво за Тайван, даже съм сигурна, че повечето народонаселение не знае нищо за Тайван. Дето се вика – добре, че падна мост, та да видим как изглежда.
Навремето имаше служба „Държавна тайна“ в издателствата. Занимаваха се с дебнене. Махнаха я тая служба, щото вече тайни нямаме един от друг, освен една – колко пари има Вожда, но това не ни интересува. Заслужил си ги е човекът, труди се неуморно. От толкова труд не може да се движи пълноценно, та е заприличал на ония пърдящите възглавнички, дето шеговито си ги слагахме по столовете, нали ги помните – кръгли и кафяви и като седнеш върху тях – пърдят. Но това е друга тема….

Сега, обаче, явно има служба, която дебне за световни катастрофи, внезапни падания, урагани, глупости в Щатите и Русия, особено в Русия, паднали мостове, загинали хора, всякакви простащини…. Те са част от една голяма, глобална ли да кажа, верига за трагедии. Търсачи на Трагедии. Нова професия, като оператор на шевна машина например…. Ако случайно по света не се е състояла някаква трагедия, подозирам, че са готови себеотрицателно да предизвикат такава, само и само да ни задоволят жаждата за приятни теми…

Но, слава Богу, светът е голям и приятни теми дебнат отвсякъде!

–––––––––––

„Привлекателността на лова като спорт зависи изцяло от това от коя страна на пушката се намираш“
Сър Пелъм Гренвил Удхаус

Виктория Тинтерова

One thought on “Внезапни падания и други приятни теми

  1. Е, как да знаем нещо за Тайван, като Бойко Борисов не го е посещавал! Да извъртят едни 168часови репортажи телевизорите, я как научихме всичко за Ю.Корея, дори Пекинската патица (въпреки, че си лекува крилото) може да каже, коя и е столицата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *