Виктория Тинтерова

Върви си един ТИР по един трансконтинентален пъъъъът…

Публикувано

По един трансконтинентален път, според репортера на Нова, между две села, един тир се блъснал в къща и я разрушил.
– Вие какво чухте? – пита репортерът собственика на къщата.
– Ми какво – тряяяясссс!

Така навремето извикали Вуте да свидетелства в полза на Нане в дело, което Нане завел срещу Мара, че му е счупила оная работа. Съдията призовал Вуте да разкаже какво се е случило.
– Ми какво, лято, седя си аз на двора, пийвам се ракийка, през две къщи от Вуте и по едно време чувам – тряяяяс и замирисА на счупен кур!

Извинете, ама това са истински случаи, няма как да сме деликатни, все пък за свидетелски показания и транконтинентален път става дума. Между нашия континент и другите. Континенти. Боби ни го е построил. Засега минава през 3 села.

Обяснението за строежа на Алепу, обаче, беше още по-интересен. Начи – строеж на брега на морето, ама съвсем на брега. Морето романтично ще се плиска в първите етажи на бъдещата сграда. Това било най-чистия екологично плаж на черономорието в момента, вика архитектът. Преди тях плажът е бил изключително опасен. С крокодили, тайфуни, циклони, тигрови акули и медузи ирукаджи. А и страхотно свлачище. За да оправят свлачището и въобще, строителите строят огромна сграда. Да подпира, начи свлачището.

Освен свлачището, гореизброените опасности също изчезнали, защото се много уплашили. Да ги бяхте видели оправдаващите строежа строители… Като седмокласник за 20-те правителства на България след Първата световна. Хък-мък и …нищо. Хептен ни зеха за канарчета.

Аз предлагам повече да не ги тормозят строителите – нека си строят на спокойствие, аман от вас! Стига сте злобяли! Като не можете да си купите там апартаменти, поне оставете хората на мира… Ей, много завистив народ тоя българският, бе! Ще си ходите в Гърция, ей го къде е… По трансконтиненталният ни път. Цял свят се натиска да ходи в Гърция, вие Алепу, та Алепу. То и без това там, в Гърция, ще стане по-евтино съвсем скоро.

За да завърша този обзор на политическата и курортна картина, да ви кажа, ако сте пропуснали:
Чуйте Го, обича ви, но това не е даденост!
И ако продължавате така, няма вече да ви обича и те тогава ще видите пенсии, трансконтинентални пътища и заплати през крив макарон! И сегашните цени ще ви се видят комунистически.
– Така…, останете с нас, темите по Бтв тепърва предстоят! – Хемикян

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *