Ше си праЙм кот си искам

В контекста на прее@аването ни…

Публикувано

– Има ли значение как се редят продуктите, в контекста на моцарелата и босилека го казвам.. – рошава мома интервюира човек, който прави пица. Бнт.

Не си го измислям това, действителността е по-фантасмагорична от моето въображение!

В контекста на джоджъна да питам – бе, няма ли грамотни хора на тази българска земя, да ги цаните за репортери и журналисти? То, верно, пътеводна звезда дълго ни беше Цвъ и неговите речи, ама се пак….

Да ви кажа, тия дни ми се струва, че поколението, което създадохме, не е съсем в ред с главата. Нямат против камери да ги снимат непрекъснато, щото било създавало сигурност тая работа, а мислите им са все по-късички и мънички и глупавички, не ядат, не пият и не пушат, за да може поне 100 години да се фръцкат насам-натам и да ги снимат ли снимат камери навсякъде… И да пращат на Николаев&Ади клипчета със сгафили сънародници. Офето ги поздравява пред строя.

Ся са Граждански общество, че Отечествен фронт и ДС са архаизми и комунизъми. Следващото поколение ще се радват на още по-голям разкош, по всичко личи – има предложение от фармацевтичната промишленост да ги снимат как и какво акат, че да им помогнат, ако консистенията не е съвсем в ред.
Едно време беше лесно – станеш рошав, па се почешеш, бръкнеш си в носа, пръцнеш… и т.н. Отиваш на работа, в рейса можеш безнаказано да настъпиш някой, който не ти е симпатичен, пък като стигнеш на работа да покажеш среден пръст на шефа си, като излезе от стаята. Пък после да извадиш една кръстословица и цяяяяял ден да си решаваш… Едно водоравно – автобусна спирка в Индия, река в България, започва с „ду“ и завършва с „нав“….

Можеше спокойно да си си дебел и само близките ти да се радват на разкоша на твоята плът. Да ядеш баклава и сиропът да се стича по брадичката ти, без Николаев и Ади да те покажат сутринта за назидание, че си проЗ… Даже можеше да си изневеряваш спокойно. Ся не можеш да седнеш в ресторант с любовница, че а е влязъл крадец да свие нещо, я собственикът пуска клипЪ /както казват рошавите репортерки/ и да цъфнеш сутринта рано в сутрешните блокове, на закуска, да те види жената и да ти сговни живота. И после що имало домашно насилие…

Нали проследихте филмовия разказ?!
Камера-ресторант-любовница- крадец-сутрешен блок-сълзи, крясъци-два шамара… И кръгът се затваря – пак си в сутрешния блок, тоя път като насилник.
Бе въобще…

Виктория Тинтерова
––

Седят си двама чиновници на бюрата, омърлушени. По едно време единият едвам казва:
– По една ракия?
Другият дига развълнувано поглед от кръстословицата:
– В понеделник сутринта? В 9? В службата? Можеее!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *