Виктория Тинтерова

В редичка – преброй се!

15.09.

Опитвам се да настаня политиците в някаква редичка, по противност. Нали има – най-мъж на годината, най-жена, най-крал бизнесмен… Що да няма и това?

Аха втори да стане Цвъ и изведнъж Гномът долен изпълзи от дупката си и се покаже по някой телевизор и го измести…. Ама Захариевна? Как да не я туриш на второ място? Като говори за Първия и аха ще подпикне като кучето ми, когато се връщам от работа или да излети нанякъде да Го търси, че не може без Него. Главата ѝ със сигурност е пълна само с Него. Въздух, въздух, а по средата – Той. Мимиката ѝ е като на куклите на Сергей Образцов – кухи очи и усмивки.

Ама па Деската, а? Тя пък е като едно малко Ам- гъл*, ама погримиран и облеКан** във версачета, натокана и нацъкана***. Обаче с нея се бутат и томата биков, харизанката и неопределеното създание а.тодоров…..

Гручо Маркс – правосъдният го крият някъде, та му се отрежда почетното 5-то място. За третото и четвъртото убедително се борят няколко репортерчици, двама-трима джурналисти, които днес чистят или не чистят…. но комай Беновска ми е фаворит. Трудно е да бъде изместена, струва ми се. Изникна ми образът на Пекинската жена и изведнъж ми се дощя вторите места да са поне 10…

Първото място ви е ясно, надявам се, няма съмнения, че да не се гледаме с наведени очи.
Алтернативи там няма – той е Създателят.

Георги Любенов вика на един измислен актьор, сега и измислен депутат:
– Разбра ли, че Той ще се среща с Тръмпи на 24 септември? Толкова е хубаво, толкова е хубаво, че бих го сравнил с оргазъм, с облекчение след продължителна констипация, с отделяне на газове след консумиране на боб…. Прекрасно, велико!
Депутатът-артист само пророни една сълза на възхищение – не можа да се сети думи, подходящи да изразят възторга, дори Шекспир би се затруднил.
И се прегърнаха мълчаливо, по мъжки, не знаеха как другояче да изразят възторга и вълнението си – или т.н. ЛЮБОВ…..
––-
*Ам-гъл – ако не помните как изглежда и кой е, питайте Гугъл, той знае сичко….
** облеКан – правилно е облечен, но за нуждите на филмовия разказ е употребена дума, характерна за края, от който е героинята.
*** натокана и нацъкана – облечена, с хубави обувки, парфюм и прочие капани за мъже

*******

16.09.

Помните ли класацията ми от вчера? Е, нацупеното Му дете засега се настани на първите двайсет втори места по отвратителност, като десет от тях дели с Журналистката от Нова, На Която Не Мога Да Запомня Името, накратко – Женицата. Такива Женици, наедно с децата Му, е..ха мамата на ситуацията, без никакво извинение. И така вече десет години.*

От друга страна Превозвачите, това са хора, дето ни превозват насам-натам, да не се бъркат с Извозвачите – те са в парламента… Та Превозвачите са много недоволни от разните нови разпоредби и кво мислите, че мислят да правят? Ами най-естественото – ще ходят при Него да се жалват. Даже са си написали сценарий – започва така:

Ти баща, ти майка, ти слънце и въздух, ти вода бистра, жизнеутвърждаваща, ти дядо всеопрощаващ, ти баба с топла пазва, ти сестра нежна и брат силен, ти дете непорочно, ти хляб наш и сол на земята, ти океан от мъдрост и Джомолу́нгма от съчувствие, МОЛИМ те, Опраи таз работа с коланите и други глупости…. и т.н. и т.н.

Веднага след този интересен репортаж и тъжен вопъл от Превозвачите като такива, едно моме-репортер вика:

– Той е много щастлив и богат, въпреки, че СТРАДА от синдрома на Даун. Ся СТРАДА ли той или е щастлив, не се много разбра. А знаете ли що е щастлив, според момето? Щото хората си купуват чорапи от него и даже си ги носят. Днес разбрах, че всъщност като си купиш чорапи, трябва и да си ги носиш, щото у дома купуваме и не ги носим. Да не забравя да я питам, като я срещна – и за гащите ли важи това с носенето или само за чорапите, че много се натрупаха, а и застудява….

А пък Ц.Манева вика, че сме гадни, прости и ниско кОлтурни и не съчувстваме на различните хора. Не уточни кои са тия различните. То и аз съм различна от Азис и от нея,ама никой не ми съчувства. Искам песен и стих за моето различие. Даже нахвърлих малко…

Мила Виктория различна
ти си прекалено критична,
но никак епична,
а даже съвсем досадична,
направо ужасична и
напълно комунистична.
/четиристъпен ямб и хорей, с елементи на гръцка драма/

На това място, публиката ръкопляска и пльаче с горки сълзи… за мен и моята различност.

Това е положението. Съвсем трагично, напарво гръдска** драма….
––––––––
Съд. Съдята пита подсадимия:
– Е, как умря жена ви, разкажете на господа съдебните заседатели!
– Ми как – аз изпуснах маслото на пода в кухнята, тя режеше салам, но се подхлъзна на маслото, падна и се наръга с ножа, който държеше…. И така 17 пъти.

**знам как се пише, ма няма да ви кажа ….,
забравих да добавя за граматичната полиция.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *