Ше си праЙм кот си искам

Глупости от 1001 нощ

В три неща не вярвам напоследък. В две от тях от съвсем наскоро. Пък едното е даже от тази сутрин.
Не вярвам в глобалното затопляне, във вината на Северин като предполагаемият убиец на Виктория Маринова и в нережисираността на изказването на Валери Симеонов от днес.

„Затоплянето“ няма да го чопля.

Относно Северин – ами тази история е съшита с толкова бели, чак фосфорисциращи конци, че няма как да повярвам, че мургавият е виновникът. Не съм съдебна или разследваща инстанция, затова ми е все тая кой какво ще каже за мнението ми. Така мисля и това е. Ако обаче бях един от дванайсет съдебни заседатели като в романите на Гришам, то щях да съм този, който ще вбеси останалите единайсет и заради когото няма да се стигне до единодушно решение. Направо ще си гласувам „невинен“ до откат и толкоз!
Северин може да е виновен за нещо друго, за още трийсет други неща, за триста престъпления, но в това убийство няма пръст според мен и никой прокурор не може да ме убеди в обратното.
Бих го намерил за „виновен“, за участието в заверата на властта, но по обвинението в убийство си го праскам „няма нищо общо“.
Обикновен дупедавец е.

За Валери.
Валерката много добре знае какво е казал и много добре знае, че го е казал съвсем премерено, преднамерено и целенасочено. Както и по най-висше поръчение.
Властта сама си създава скандалите и необходимите предпоставки, за да „хвърли кърпата“ в някакъв, вече определен и съгласуван момент, тъй като изконсумира мандата си предоволно и тъй като прекрасно си дава сметка, че не е поискала, не се е върнала начело. А може би иска, но го иска по нейният отработен си начин – първо оставка, после поведение на обидена и ощипана мома, хвърляне на стандартните обвинения, че за всичко са виновни – Орешарски, комунистите, фашистите, онанистите, световното положение, българското неразположение, някое автомобилно изложение и прочие, след това избори – в държавната администрация и всичките там изборни комисии, които ще се занимават с това са наблъскани само техни хора и хоп! Отново първа силааа…
Не без помощта на хилядите овце, разбира се, за които мускула на Бойко и логореята на Цветанов са дар от боговете и ние трябва да си ги къткаме и да им връчваме управлението на всеки 2-3 години.
Едно коалиционно правителство винаги може да се спретне – желаещи за метреси бол!

И те така те!
Повече вярвам в плоската Земя, нежели в приказките от 1001 нощ.
Бадрулбудура умря! Да живее Бадрулбудура!*

*Противно на наложената Дисни версия, арабската принцеса, любимата на Аладин не се казва Я́смин, Ясмина или Джа́смин, а Бадрулбудура.
Ма, четете ги тия приказки ве – стига сте се прехласвали по анимационните бози на американската киноиндустрия!

Ето ви ги!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *