Виктория Тинтерова

Говорещите глави

Публикувано

Пускам си телевизора, че да чуя кво става с овцете на територията и чувам:
„Откраднаха главата на Стамболов.“
Това беше първата за деня глупост. Само за десет минути набраха такава скорост, че не мога да им насмогна! Ама „откраднаха главата на Стамболов“ май само Николай Василев го надмина:
– Ами вижте ся на какво прилича летището, начи държавата не МОЖЕ да се справи, начи да го дадем трябва. – за концесията на летището
Тя държават с нищо в държавата не може да се справи, да дадем и вътрешните работи на някого, а? За трийстина години. И у дома, така праим – като не се справи някой с нещо, например аз с чистенето, мъжът ми веднага го дава на някой, не ми се кара и не се сърди. Само дето той плаща, а не те на него, ма на мен си ми харесва. Обаче, то май и с летището така ще стане, ще платим всички ние после тия мелеони, дето сега фърчат към Баце.
Но – Анушка вече разля олиото*…. няма връщане назад, трамваят ще отреже главата на… народа.
тома биков вика, че Нинова като ходи по селата, разнася чумата. После вика, че техни министри също ходели да успокояват хората, ма те не разнасят чуми, щото …така. Ах, тази Нинова, много е опасно, дето ся е в София, да не земе да чумоса всички…
На т.н. баба Дора, Баце вика – ще ти пусна напалм, през дедовия ми е, така е правил и Тато, който също през последните години от живота си беше дедо. Нищо, че и дедо Баце обича животни, то сяка обич си има граници. Баба Дора стана нещо като кравата Пенка. Можем да я изписваме така – Бабадора. Тя не че е баба толкова, ама я бабосаха и тва е. Бабадора каза, че само ако й махнат главата, като на Стамболов, ще си даде козите. Ич не й пука май…
Ми кво да й пука, вие видяхте ли снощи на зарята за Левски на какво ни прилича армията? Ми давайте им Калорекс на тия застаряващи войници, че се излагаме пред НАТО. Тръмпи ще ни дигне квотата, голямо кльопане пада в тая малка, уютна армийка.
Нелепото Момче на времето на нова вика хората с проблеми в сърдечната област да се пазят тия дни , че ще има магнитни бури, да пият много вода и да не ядат мазни храни.
А пък в двора ни има един млад, черен котарак, на който от нищо не му пука. Както сутринта си пия кафето, пуша си и слушам тъпунгерите по телевизора, той с ракетна скорост се метна през прозореца, право на купичката на нашия лигав котор, изяде всичко и изчезна …. Това всичко за няколко секунди. Гладът дава неподозирани сили, да фнимават дедовците! Гладът дава крилеееее….
–––––
* цитат от „Майстора и Маргарита“. От Маркес, да преминем и към други гении, по желание на зрителите.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *