Виктория Тинтерова

Голдън ошав

Публикувано

Ошав със злато показва Хемикян и едни готвачи. Честно – ошав с ядливи златни частици. Преглътнах чушки пълнени с киноа и безглутенови сарми, както и содена питка с фибри и мъфини с тиква.. ама тва не мога.

Ошавът е сервиран в чашка за коктейли. Хемикян се е развихрил от щастие – въобще не членува думите, глаголите са много, прилагателните още повече, а именно и заедно, бе въобще – радост, щастие и още повече щастие. Това било идея за Бъдни вечер, бе, хора, не неква лиготия.

Гледам навън някакви хора са се затичали нанякъде… Питам едно бабе:
– Къде сте се затичали, госпожо бабе?
Тя запъхтяна вика:
– Тичам за малко ядливи златни листчета, че тая година такъв бил аутфита на ошава…. Били на примоция в ЛИДЪЛ и били на привършване… Но ако няма, ще счукам венчалната халка и …. – нататък не чух, че бабето изчезна разтревожено и забързано.

Егаси, викам, ми ся? Мъжът ми е в банята, детето спи, а аз съм още по пижама, няма кой да иде. И ми стана много мъчно. Но като разбрах, че Веско Маринов Великолепния ще ми пее утре на обед, се успокоих.

Но идеята с коктейлните чашки ще я усвоя. Имам едни кристални. И да не се изложите, около 38 мл. ошав се сипват, не повече. Тия, дето са сложили златните частици, утре да внимават на изхода. Дет се вика, може да си ги запазите за догодина за ошава. Трябва да сме пестеливи, че самолети купуваме, требе да ги платим.

Разбрах от Цвъ, че най-хубавите и най-скъпите сме си избрали. Аз от самолети нищо не разбирам, но му се доверявам напълно на Цвъ. Той е добър човек и честен, още повече е и приятел на Веско Маринов Великолепния.

Вчера една каза съвсем друго за тия самолети, обаче на нея не ѝ вярвам, тя не е приятел на Веско, как да ѝ вярваш?!

Улисана във възторга от новите самолети, дето ще имаме, забравих да ви кажа, че без тофу, Бъдни вечер на нищо не прилича. И ще се изложите, ако на трапезата ви няма поне кило тофу и селъри с малко рукола. Така ми каза милата ми баба на смъртния си одър:
– Без тофу, мое малко дете, без тофу и селъри с рукола на масата на Бъдни вечер ще те полазят вампири и таласъми и Гала… Пържено, печено, с орехи и джоджън… – и склопи спокойно очи, изпълни бабиния дълг на всяка баба – да научи потомците на всичко важно в живота.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *