Яяя......

Голямото нулиране

Публикувано

Искам да обърна внимание на идентичните политически послания или опорки по отношение на пандемията. Те са почти 1:1, което дава основание човек да предположи, че източникът им е един и същ. Т.е. цялата операция се ръководи от един център.
Мнозина знаеха още през юни, че през октомври и ноември ще ни затворят за втора вълна. Как го знаеха при този така „нов“ и „непознат“ за науката вирус, за който „всички прогнози се оказаха погрешни“?… Пророци ли бяха или следват план? Не е ли това просто управляем хаос? Умишлено насаждане на страх и паника с ефектите на световна война, но срещу един невидим враг, докато Световният икономически форум още през юни анонсираха т.н. „Голямо нулиране“ или The Great Reset?

За мен този план е така от самото начало, тъй като кризата през 2008-ма никога не приключи. Тя беше замазана с много милиарди, които само купиха време, но не решиха фундаменталните проблеми на световния капитализъм такъв, какъвто е в момента. Казано по-инак, капитализмът открай време е имал проблеми с балоните. Надува се един балон, пирамида ако щете, по някое време се пука, настъпва криза, крах, фалити, безработица, после депресия, виновните за балона или са избягали, или фалирали, или убити от недоволните, осъдени или самоубили се. После следва депресия, стабилизиране и растеж, който всъщност е поредното плавно надуване на нов балон. С една дума – капитализъм. Това обаче е при нормалния капитализъм, ако въобще съществува такова понятие като нормален капитализъм.

В днешния глобален корпоративен капитализъм обаче балоните са „твърде големи“, за да фалират. Съгласете се, едно е да фалира бакалия или фабрика, съвсем друго е да фалира корпорация, която управлява стотици милиарди в дългов свят, в който всеки дължи много на всеки. Това вече не е просто криза, а глобална катастрофа на капитализма, в която освен корпорации, трябва да фалират цели държави. Спомнете си Гърция, PIIGS и т.н. Тогава вече фалитът на виновниците се превръща в недопустим точно като в онзи афоризъм, че ако дължиш на банката 100 000 имаш проблем, но ако дължиш 100 000 000, тогава банката има проблем. Ето защо кризата от 2008-ма  беше „потушена“ с „пари от вертолети“, а не с фалити. По-скоро беше налято гориво, за да отложи времето на неизбежния крах. Крах, който в момента се опитва да се представи като война с невидим враг, с който да се оправдаят виновните. А те са същите, които генерират тази паника. Те са и най-заинтересованите от това. Крадецът вика: „Дръжте крадеца!“. Сега казват, че сте без работа или с фалирал бизнес заради вируса. Не ли? Макар не вируса да наложи мерките, а те, но не те са виновни, а вие, че не ги спазвате. В краен случай вирусът, но никога те. Или греша?

И така, докато обикновените граждани са фокусирани върху собственото си оцеляване, страх и стоене вкъщи, успоредно с този вече управляем процес се извършва и глобално преразпределение на влиянията на големите играчи на геополитическата карта. Ако щете с енергийните проекти, ако щете с ваксините, влиянията се променят. Светът вече няма да е еднополюсен, а многополюсен – нещо, което Путин анонсира преди години, когато американофилите му се смееха и мислеха, че руснаците още ходят на работа с впряг от руски тройки, теглейки шейни и по ватенки, а нямаше по-велика страна от САЩ. Е, сега в САЩ черните бият белите и събарят паметниците на великите им президенти, а страната е пред гражданска война. Хаос. Контролиран хаос, разбира се. Както е казал Рузвелт: „В политиката нищо не става случайно и ако нещо се е случило, значи така е било замислено“. Какво да кажем за глобалната политика?…

Това обяснява и съвпаденията на опорките за пред електората. Вижте и преценете сами – ето ТУК!

Армен Попов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *