Виктория Тинтерова

ГрипЪ, паниката и бирата

Публикувано

„Грипъ“ – вика Томето.
Навремето, когато коритаров беше още Коритаров, барабар с Лора Крумова, гръмнаха някакви складове с боеприпаси до Елин Пелин. Помните ли? Та, по едно време, както интелектуалстваше, се чу невероятен гръм, който разтресе прозорците. На Коритаров му казаха нещо в слушалката, той пребледня, после позеленя, стана сив и откровено взе да трепери. Само патетиката го задържа на стола. Не за друго – просто нямаше сили да хукне… И съобщи за тоя взрив.

Детето беше още мъничко, почти бебе. Мъжът ми вече беше излязъл поработа. А аз за около 5 минути:
1. Грабнах детето на ръце.
2. Обадих се на мъжа ми, като хълцах и нареждах веднага да се прибере.
3. С едната ръка излях една двулитрова бира в мивката, за да я напълня с вода, с втората ръка натъпках нотариалните актове за два имота, които имахме, с третата нахвърлях разни дрехи в един сак, а с четвъртата плеснах детето по дупето, щото беше почнало да реве….

Мъжът ми се прибра, опита се да ме успокои, обаче аз бях вече курдисана в колата с бебето и багажа. Нямаше друг избор човекът, освен да подкара. Къде?
– В Копривщица – наредих.

На изхода на София, на Горубляне, имаше адско задръстване и ако газовете от взрива бяха отровни, там щяхме да си артисаме и да ни намерят като онези нещастници от Помпей. Стотици отровени хора в коли пълни с бебета и деца, тръгнали да се изнасят незнайно къде…. Докато се измъкнем, гледах физиономиите на хората по колите – всички бяха ужасени. Аз даже реланиум пих.

Та, стигнахме в Копривщица, времето беше прекрасно, бебето – много щастливо от разнообразието….. пийнахме бира, хапнахме кебапчета, разхождахме се безметежно, пипнахме живо конче-бебе, поспахме след обед тримата в едно легло…. вечерта пийнахме ракии и пак ядохме кебапчета и прекарахме един прекрасен ден, благодарение на паникьосания Коритаров.

Още не мога да си простя за бирата… Два литра бира отидоха зян! Да ме простят бирените богове, не бях на себе си….

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *