Виктория Тинтерова

Гъди, гъди, кого ще бесим днес?

Публикувано

На Нено му дали в ареста кроасан и вода за закуска. Кроасан, защото всички сме парле ву франсе, ако не бяхме, щеше да маа мазна баничка. А вода, защото са шегаджии.
„Гъди, гъди, кого ще бесим днес?“

Иначе се забелязва, дори с невъоръжено око, че държавната администрация е огромна като стадо китове. И толкова митична за нас, като китовете по тези географски ширини. Те крепят на мощните си плещи цялата герберска пасмина.
От министерство 1 викат, че за ТОВА НЕЩО са виновни от министерство 2, а от министерство 3, че са виновни министерство 1 и 2. Министерство 4, 5 и 6 се триумят дали не са виновни от министерство 1, 2, 3, 7, 8 и 9. От минстерство 10 са сигурни, че са виновни комисии 5 и 6 и агенции 3, 9 и 11, откъдето показват документи, номерирани от 1 до 100, че са виновни старши екпертите от министерство 5 и 7. Всички те обаче са обединени в едно – най-виновни са природните стихии, понякога липсата на стихии и народа.

Държавните чиновници също така са убедени, че са малко на брой. Не достигат хора да броят снежинките през зимата, дъждовните капки, дупките по пътищата и деветата вълна
/всички знаем, колко е трудно да се гепи деветата вълна, като обосновано предполагам, че всички или поне повечето сме се опитвали да я пипним в движение, стоейки на прибоя, като тъпо броим…. /, за да може да се обясни обективно и нАучно невъзможността да станем нормална държава, по емпиричен път, така да се каже.

Получените от новите чиновници данни, ще се предадат в БАН, КНОПИ и КОМПИ, ДАНС-МАНС и на младшите експерти в министерствата, комисиите и агенциите. Те ще ги обобщят, ще нанесат в таблици, които таблици трябва да се прошнуроват и прономероват, да се подпечатат и да се занесат на старши експертите, които ще ги проверят, ще поправят грешките, ще върнат на младшите… През това време 27 НПО-та от по 2 до 5 човека ще протестират поетапно, но непрекъснато, с палатки и без. И така една година, защото работата е трудна и отговорна. На втората година ще им увеличат заплатите с 10%.

Стори ли ви се сложно?
Правилно, сложно е.
Управлението на държавата е сложно нещо.
И понеже е много сложно и отговорно, Той ще махне с ръка и ще се заеме, с помощта на главния П.
И ще стане РАЗКОШ!

Виктория Тинтерова

One thought on “Гъди, гъди, кого ще бесим днес?

  1. Истината е, че на Ненко му дали в ареста кроасан и чаша пернишка вода с ешерихия , а той, като печен еколог и експерт по всички водни и отпадъчни въпроси, с изумление открил, колко много акета може да произведе един кроасан!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *