Виктория Тинтерова

Дарадонки

Публикувано

Вече е почти ракиено време, а аз още мисля за сутрешното нещо на Нова. Вече не знам как да го наричам, най му подхожда, може би – Голямата Сутрешна Простотия или просто Дарадонки….

По-конкретно се впечатлих от репортажа за една млада жена, майка на детенце на 5 години, която се обадила на Бърза помощ, защото детенцето получило обрив, който бързо се увеличавал. Дори пуснаха запис от разговорът на жената с дежурната в Бързата помощ. Жената съобщи, че детето има пришки. А дежурната я прати …на майната си.

Възпитано, не така нали – глей си работата…ама какво като е възпитано, нали е на майната си.

Историята завършила добре – жената и съседка с кола завели детето в Пирогов, където се оказало алергичен пристъп и го излекували детенцето.

Значи, за да ползвате услугите на Бърза помощ, ще трябва да изкарате съкратен курс по медицина. Трябва да артикулирате ясно от какво се оплаквате.

Пришка е напълно недопустимо да викате на обрив.
Виж раздел „Кожни болести“.

Боли ме стомаха е тъпо, уточнява се – жлъчка, черва, гастрит, колит, яйчници, панкреас, илиус, обикновен запек, дрисък, метеоризъм или прост гастроезофагеален рефлукс.

Така ще трябва да се запознаете с всички части на тялото си. Не кракът ме боли, а бедро, коляно, става, подбедрица, не джолан, подбедрица, нали….
И т.н.

Разбира се майката на детето с алергията я направиха на японска шапчица – смачкалосаха я заради тази пришка. Репортер и няква от Бърза помощ.
Тя бая се погаври….
Внимавайте в картинка, прости такива!

Виктория Тинтерова

–––––

В аптеката влетял един млад мъж, изпреварил опашката от пенсионери и се развикал на аптекарката:
– Дайте ми книгата за оплакване, знаете ли, че презервативите, които продавате са пробити и скъсани, не, вие знаете ли тая работа?! – ядосано нареждал.
От опашката се чул немощен глас:
– Пишете, че се и огъват….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *