Виктория Тинтерова

Да натаковаме глупаците, а именно и заедно!

Публикувано

Подсети ме една фб колежка за „Да изчистим България за 1 ден.“

Такъв комсомолски патос не се забелязваше в мрачните комунистически времена, но то е сигурно, щото се разсейвахме с Ялта* и опашките за стоки по второ направление.
На ленинските съботници ходехме тъжни и отчаяни. А ходехме, щото ни задължаваха. Аз не ходех, щото повече ме мързеше, отколкото да ме е страх, че ще ме изключат от комсомола. Впрочем аз и в комсомола не бях, така че….
Ся разбирам, че съм била дисидент, щото казват, било много страшно да не си бил в комсомола…

Отплеснах се. Да се върнем на почистването. С тоя Музейко, ох не – Зеленко, Зеленко, бе хора…. Музейко е друго – музей за деца с цени от 10 до 15 лева. Та, ей тук му е мястото да покажа на кво се натъкнах:

http://daizchistim.bg/article/novini/chistim-zaedno-planetata-na-15-septemvri-2018.html

Една Писмена Работа в най-добрите традиции на комунизмите.
Подозирам обосновано /това го чух от Цвъ, а както знаете съм му фен до гроб, та ще си го употребявам/, че разните хитреци като Волф-молф и изобщо фирмите по почистването, нарочно, изобщо не чистят, че да има с какво да се занимават младите на 15 септември и да чупят световните рекорди по събиране на боклуци. Халал да са им милионите, които има даваме, със здраве да си ги харчат на някой екзотичен остров.

Ние тая година няма да идем на море, че събираме за данък смет за догодина…. Щели да го дигат, че много мръсно… И трудно.

*Да скиваш копеле
вчера в Ялтааа,
вчера в Ялтаааа
бой със дъвки….
Стара градска песен

––––––-

Във връзка с Музейко, оня другия – Почиствейко, Да чистим България и прочие, а именно и заедно, се замислих – кога в комунизъма са забранявали думи? Думи, които ги има в речника – като педераст, негър, лесбийка, лайно…. ааа, последната май още не са ни я забранили съвсем. Това е абсурд на абсурдите – има ги в речника, има ги във въздуха и водата и по къщите ни и у съседите, ама са забранени!

Ваш Незнайко – Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *