Виктория Тинтерова

Да Омреш за последно

Публикувано

Слушах внимателно поканените доктори и онази мим-мисирка от Париж по телевизорите за ковида. Последно, викат много страшно щяло да стане и сме изтървали работите.

Мърцо Пицайзов от Биримирци и всяка българска домакиня знаят вече всичко за ковида. Знаят с какво се лекува, какво е казал френският докор Ла Пти за ковида, какво са казали СЗО за маските, знаят подробно как алвеолите се скапват, а вените се пълнят с тромби, чудят се докато бъркат миш-маша за вечеря витаминът С полезен ли е или скапва вените и е отрова…. знаят точно как се омира, как се интубира…
Оообаче:

– Какво да правим, ако на морето ПИПНЕМ ковид?! – пита разпитващата.

Страшна, страхотна страхотия зла и потайна, която дебне от всеки ъгъл, ама ще ходим на море. Преди да омрем, за последно, така да се каже….

Вече 7 месеца нечуван и невиждан терор над психиката на хората! Грозно издевателство!

Както инженерите тихичко си чертаят мостовете, така че да не падат и да не ни убиват, така и лекарите – спрете! Аз нарочно не съм завършила медицина. Не е случайност. Не ме интересува как ще ме лекувате, честно. Не искам да знам как се умира от различните болести. Не искам да знам как се интубира, нито какво е сатурация или барбурация…. Вероятно и вие не искате да знаете какво съдържат 60-те позитивни проявителя и какво е американски план или якостта на натиск на цимента на възраст 28 дни или какво е апосиопеза….

Съвсем сериозно –
Благодаря Ви от все сърце, доктор Мангъров, че благодарение на Вас запазих духа си относително спокоен и нормален! Без Вас вероятно щях да откача от страх за семейството си и приятелите. Благодаря и на доцент Чилингиров!

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *