Виктория Тинтерова

Динамичния габарит на кенефа

Публикувано

Гледам с каква възхита Николаев съобщава, че Фандъкова се много ядосала от качеството на ремонт на градинка.
– Най-сетне се ядоса – вика. – Ремонтират като на дедо си кенефа, замазали с теракол….
Почти цитат.

Ми, ядосаха го човека. Не може като на дедо кенефа, по-така трябва…

После ни прожектираха как Фъндича инспектира. Ходи тя с делегация костюмари и телевизии по плочките. С краче, обуто в малко пътъчки, бута тук там по плочките и възмутена казва:
– Ама това ся харесва ли ви? Аз не знам на кой би харесало?!

И аха да се разплаче ядосано. До нея и главния архитект и той същото. Очевидно са много възмутени от фирмата-изпълнител. Тази, която те са избрали и която няколко месеца е бачкала …..на дедо си по кенефа. Ако не знаех, че обектите имат един задължителен Тип – инвеститорски контрол, който Тип би трябвало да е човек на Фъндича и би трябвало злобно да следи ремонта или така нареченото отремонтиране, щях да се просна възнак от възхита от делегацията. Ся май му викат финансов надзор… Или има и двете. Загубих им дирята на контролите….

– Запазването на динамичният габарит на трамваите…. – главният архитект за Графа и ограничителите.

А? Кво ще кажете? Шашнахте ли се?
И аз от дълго време се мъча да си запазя динамичния габарит. Е, днес ще сготвя едно прясно зеле със свински ребра. Слагам дафинов лист, доматки, черен пипер на зърна, червен пипер, чесън и олио.
Понеже, поради възрастови изменения, не можем да се включим в повика на Партията – „Направи го сега!“, който повик призовава хората да забременеят от февруари до декември и да докажат усилията с регистрация на тест за бременност, аз наблягам на запазване на динамичните габарити на семейството!

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *