Яяя......

Днес е време за дясна политика. Най-вдясно!

Публикувано

Днес се завърнах от на̀учна конференция и понеже съм в настроение, реших, че е време да спра да критикувам правителството.

Стига съм бил толкова лош.
Стига вече, аман!!!

Затова, вместо да говоря някакви лоши неща, смятам да помогна на управлението, като дам няколко нови идеи, с които да напълним хазната и да подбрим битието си.

Преди да започна, искам да кажа, че не е достатъчна мярката с първия ден от болничните, който сами да плащаме. Имам далеч по-добри идеи и сега ще ги подаря на моите любими управници.

1. Всяка първа и втора болест в годината не се поемат от здравната каса – прегледите се заплащат по пазарни цени, както и последващите изследвания.
Грип в началото на януари – 40 кинта.
Счупване на ръка – 500 лева.
Касата поема едва третото заболяване в годината. Ако не се разболеете до края на годината, заболяванията се натрупват и стават 4 без право на евтин преглед. При 3 години без болест губите здравноосигурителен статус и нямате право да посещавате болници и поликлиники в продължение на една година.

2. Всяко първо дете, родено в семейството не дава право на родителите да ползват майчинство. Майчинство се дава чак за второ дете. Така семействата ще бъдат стимулирани да имат 2 деца, а не едно и ще преборим демографската криза.

3. Край на платеният отпуск – всеки, който желае да почива, има право да ползва 20 или повече дни отпуск, но той не е платен (впрочем, който е работил в телевизия знае, че този метод съществува отдавна в някои тв екипи). Учителите няма да поучават заплати цели 2 месеца по време на ваканциите. Университетските преподаватели – също.

4. Данък старост – всеки възрастен човек трябва да заплаща данък в размер на 3 негови пенсии, защото възрастните хора по-често боледуват и натоварват повече здравната система.

5. Такса “клошар” – задължителна такса за клошарите, защото, когато ровят в кофите за боклук, за да намерят храна, те цапат и създават повече работа за сметопочистващите фирми.

Смятам, че с тези няколко идеи ще подобря сериозно икономиката на MAJKA BALGARIQ. Ето това е дясна политика! Ето това е автентично десен прочит на реформата!

А сега ви оставям, че ме мързи да пиша повече гениални идеи.
Лек денс!!!

Венци Мицов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *