Виктория Тинтерова

Добре дошли в Макондо

Публикувано

Откакто съм съзнателен човек, то не че е чак толкова отдавна, че в младите си години бях малко вей-хайвей, баща ми казваше – дъщеря ми е вампир, щом се стъмни и тя размахва криле и излита… или – Виктория аха да се прибере и нещо я дърпа за шлифера, обръща се и кво да види – то животът, или – не е важно как ще прекарате, важното е късно да си легнете… обичах купони, така си е… Та, откакто се очовечих, все чета Маркес. Много, по много пъти чета някои негови книги. Прочитам някаква книга и след нея – Маркес. Редувам, така да се каже. Но никога не съм подозирала, дори през ум не ми е минавало, че толкова ще заприлича животът ни на този в Макондо и там, около него. Маркес ми беше казал, че такива неща, като в книгите му, могат да се случат само там, където наистина вали 11 месеца и има летящи риби…
„Врагът си служи по-добре с нашата интелигентност, отколкото с нашите грешки“ …../“За любовта и други демони“/
Ако не знаех колко са прости наще партийни и държавни ръководители, бих помислила, че са чели като Библия „Няма кой да пише на полковника“ или „В лош час“, ма те дори не са ги и чували, сигурна съм…. Е днес, за тотално размиване на Работите* има национален протест против и национален протест за…..избиване на овцете. Единият, този дето е против избиването, е организиран от обикновен млад мъж, другият, за избиването на овце и организиран от една особа, която прилича на добре охранен вълк, много зъл, черен. Фейсбукта е разделен на две – едните са за Нинова да е за първия протест, а другата половина вика, че са против Нинова да е за. Личеше си, че Цвъ го няма, нещата аха да се изяснят, ма като се върна от мозъчните тръстове, се оправиха – разделихме се.
––
*Работите – това е едно кълбо от организиран Хаос, който герб твърдят, че е нормален живот, нещо като Черна космическа дупка, която ще ни погълне секи миг, вервайте ми!

 

Иначе в други новини от същия автор:

Пък на д-р Енчев жената е много грозна. Той я е направил да е страшна. Извиньети за тоз хейт, ама не се стърпях… Когато хората са си грозни от само себе си, не ми прави впечатление, ама когато е търсен ефект ме малко учудва.

Виктория Тинтерова

„Сто години самота“ на Габриел Гарсия Маркес – силно препоръчително е да се прочете… Може да свалите книгата от ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *