Виктория Тинтерова

Докторе, виж к’во ми излезе на гъза…

Публикувано

На един пък в една реклама му свети гъза през чаршафа. Имал маясъл, затва. А пък на спец службите им свети без маясъл. На новичок свети. На харемиканска молитвена закуска* свети. Направо блести. И главите им светят.
Не знам, ама ми се струва, че си мажат главите с нещо и после ги лъскат с вълнено парцалче.

Томито Д. снощи вика, че са фащали руска намеса в изборите през 2015-та и сега очакват тоже такая хибриднами намесами. А пък Хемикян какви ли не глупости пита министера на пътищата, но не и защо пътищата са в такова състояние и какво чакат, та да ги оправят. Ама ся няма да му разваля деня с глупости… И той си беше лъскал главата сутринта, министъра де, не Хемикян.

Цяла сутрин Хемикян, Вики и Ади показват скапани пътища, по които има дупки от боНби, тротоари като нападани от ИДИЛ и когато им дойде лъснатите тикви „на гости“, ги питат за ….Теория на отражението. С две думи – Теорията на отражението се състои в диалектикоматериалистическият принцип на отражението, според който резултатите на познанието трябва да са относително адекватни на своя източник – оригинала. (Уикипедия, да не мислите, че мога така да се изразявам?!) Обяснявам – на Биби му свети нещо, начи и на „гостите“ ще трябва да им светне същото.
С маясъл или без.
Но най-често със.
––––––
През Втората световна война харемиканците изпратили шпионин, който трябвало да се внедри в Гестапо. Научил перфектен немски, разни диалекти – на долна и горна Саксония, Бавария, въобще отвсякъде. Даже австрийски научил. И йодлери можел да пее. Зеле с кимион и наденички го научили да яде. И много бира да пие… Отучили го да дъвче дъвка и тютюн непрекъснато, отучили го да козирува без шапка, отучили га да танцува като чуе марш, бе въобще – съвършен шпионин! Щом слязъл от самолета на немска земя, германците мигом го разкрили и го арестували.
Как са познали, че е шпионин ли? Ми бил негър!

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *