Виктория Тинтерова

Дрън-дрън на английски

Публикувано

Има едни фб типове и типеси, на средна вече възраст, около 40-50 години. Имената им са ала-бала, тинтири-минтири и дрън-дрън, ама на английски.
Поради някаква причина са много важни, много зли и мразят всички извън техния кръг. Ненавиждат народа си и викат, че сме тъпи. Презират всяко друго мнение и когато искат да забият някого в земята, да го смармаляскат, изядат и изплюят му викат, че е комунистин и го пращат при Путин.

Обожават хамериканския начин на живот, мълчат за есъто и правилните краставици по директива 326, а руснаците така мразят, сякаш са им изяли закуските. Разбират от сичко – дрескодове, вируси, музика, за литература не знам, защото не си говорят за книги… разбират от икономика, най-вече от икономика. Много ги ядосваше брекзитЪТ и Тръмп. По избори са против бесепе. Мноого, много против. За Борисов – нищо. Общо взето не живеят тук.

Мен ме е шубе от тия…. Особено сега.

Да ви припомня да си спомните онази сцена в „Кабаре“, в ресторанта….

***

За да си проличи колко си добър, благороден и красив, трябва:

Правиш глоба за нещо 5000 лева, 100 тояги на голо и 75 години затвор. Хората се стъписват. Изчакваш малко. Толкова, колкото хората лекичко да се отстъписат. Но не прекалено. Махаш 100-те тояги и затвора и правиш глобата 300 лева. То пак е много много, но стъписаните хора се радват като деца на филм по телевизора без забрана до 12 години. И стъписаните хора те заобичват и са много благодарни.

– Ето – казват те – сега вече е справедливо.

Даже си искат обратно 100-те тояги.

***

Не знам как сте вие, ама ние се скарахме много у дома за един неизмит нож. Ся аз не знам защо му е на мъжът ми измит нож, че той е естет – да, няма да допусне да се наръгам 16 пъти с мръсен нож…… ама да се надяваме, че е за да си нареже домата…. Два дни не му говорих. Което, според мен, много го зарадва и успокои.

Ние по Коледа, Великден или въобще по празници, които са повече от три дни адски се изнервяме… Но сега стоически издържахме цял месец. До оня ден и Ножа. И не, не си мислете, че имаме един Нож. Имаме много. Детето каза – вие сте чисто луди и си пусна  Red Hot Chili Peppers! Демонстрира презрение демек.

На съвестта на Боко и Мути ще лежи разпада на най-важната клетка на обществото. И ще видят те адът, когато хиляди озверели домакини излязат с немити… остри прибори, небоядисани коси, по пижами, надебелели и с космати крака. В знак на протест след два месеца миене, готвене, белини, доместоси и прочие антиковиди.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *