Виктория Тинтерова

Дупета и болести

Публикувано

Предлагам, като свърши корона-брифинга, веднага да започва нов, в който патоанатоми да ни разказват как се мре при видовете болести. Със снимки. По две на ден болести. Ще ги опаткаме за месец, та да сме информирани и да можем да си избираме.

***

Генералът каза за разходките в парковете с назидателен, ама много назидателен глас, аха да напляска някоя мисирка, че:

– Нали разбирате – МАЛКИ ДЕЦА, не гимназисти!

Ще му напиша едно писмо-молба – гимназистите напарво да ги затворим по мазетата. Егати, ем дразнят, ем много ядат, ем искат да излизат и не можеш да ги ошамариш вече, че високи…. Па някои и влюбени, искат да си виждат гаджетата. Егати наглите същества тва гимназистите.
Ще е „Моля ви, генерале наш, с уважение, винаги ваша, дата подпис
В.Т.“

П.П. Нащо мазе може да побере двама гимназисти. Прозорецът е малък, така че няма много да ги осветява слънцето, но пък е достатъчен да им подавам малко храна веднъж на ден.
Пак – завинаги ваша…

***

Колко ли още лигавщини от луксозни къщи на луксозни, празноглави типове и типки, които тренират и готвят щастливо удушени скаридки в масълце, със сметаново сосче, на американски баби, които си целуват фнуците през прозореца, на пеещи некадърници, на репортажи за първолаци, които си дали спестяванията за колело на болницата, на ръкоплясканици от балкони, на полицаи, които играят зумба на улицата, клипчета със смешни животинки, които щъкат из опразнените градове…. можем да понесем?

Ние у дома, докато хапваме дупетата* на Германия за закуска, вече не издържаме.
И на Дискавъри и анимала няма спасение – и там се лиготят разни….
––––-
*дупетата на Германия – това са едни крайчета на салами, които милата Меркел и колежката Урсула услужливо и благородно ни пращат, вместо да ги фърлят, щото германците не обичат дупета…. на салами. Ама не е грант, нито суап. Но, това не е важно, важното е, че имаме коне… Не разбрах защо са ни, но това пък няма никакво значение, важното Шефът да знае. Само дано не са за салами. И мноого мелеони за разни неща.

***

„А сега да минем към по-забавните новини – манекенка от Италия, Бианка, не може да се отърве от ковид вече 50 дни. Лекарите казват, че това е уникален случай, но Бианка се радва, защото при нея заразата протича много леко.“
Нова. Лора и Кузи.

 

Виктория Тинтерова

One thought on “Дупета и болести

  1. Май вече съжаляваме, че го няма Цветан Цветанов? Не мислех, че някога ще го кажа това, но май ЦвЦв е бил единственият в скопената им партия, който е удържал маниакалната мания за величие на Анцуга с камелиите. Безсмисленото говорене на Цецерон пред медиите го правеше смешен, но зад кадър явно само той е казвал някои истини на Джуркащия суапове. След махането му останалите безгръбначни в правителството и парламента не смеят да шукнат и Тиквеният вожд отвъртя съвсем! Повярва си и почна да се кара и да обижда всички – своите, опозицията, Президента! Та той почна редовно да се кара на Народа! На Народа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *