Виктория Тинтерова

Еврика!

Публикувано

Днес по времето на Нова го няма моя любимец. Явно вчера е настинал, заради героичният репортаж от едно шосе в нищото и сега си почива в Надежда. Там живее, не си измислям, той сам си призна.

Днес опнаха на покрива на телевизията Момичето на времето. Аха да я отвее вятъра, но тя се хвана за парапета, залепна там и се спаси. Нали се сещате – като си вадите ледче за питието от камерата как, ако ти е мокра ръката, понеже си мил чинии и с трепереща за питие ръка нетърпеливо пипнеш туй ледче, ти се залепва на пръста? Е така и тя.

Знаете ли какво е казал Бунюел за леда? Ами казал е, че ледът трябва да е толкова студен, че да не се разтваря в питието и да го разрежда, а просто да го изстуди. Казал е още, че без всичко е оставал в живота си, но никога без питие и цигари. Бунюелови работи, да му имам бохемските проблемите… Ние си имаме Марешки, Бокича, Габриела Стокиращата, Георги Марков и много други подобни.

Стокиращата разсъждава за кризата между Украйна и Русия. Дано да я чуе Путин, че да си вземе белжка. Много е слабичка, но колко знае…. ехеее. Адресира непрекъснато разни проблеми в интегритета и апелира да опазваме ценностите и въобще да опазваме киберсигурността и да се пазим от дезинформации и да таковаме европейските политикИ и ценности. Да ги разнасяме по света и в глобалния космос де, не това, което си помислихте… Най-вероятно е слабичка, щото не се храни, няма време, само чете, личи ѝ, чете като луда. Вероятно наизуст познава творчеството на Паулу Куелю и той казва подобни неща доколкото знам, не съм твърде запозната с творчеството му.

Изобщо част от Факторите ни говорят глупости, а другата част – още по-големи глупости. И така от глупост на глупост – праас апартаментче, праас – къща в Испания…часовник за 18 иляди…и други подобни благини. Колкото повече са глупостите, толкова повече са и благините.

Еврика, извикал Архимед и тичал гол из града…
Еврика, извикал и Гаус*
Еврика, извикали Факторите, като открила, че колкото и глупости да говорят, се тая – благата се увеличават.
––––––
*Тоя Гаус е открил едно очевидно и адски просто знание, че всяко цяло положително число може да се представи като сума от три триъгълни числа, написва следния ред в своята тетрадка: „ΕΥΡΗΚΑ! num = Δ + Δ + Δ

*******

„Не става дума само за Иванчева, макар че и тя е човек….“ – Ризова, цитат.
Готино, а?

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *