Виктория Тинтерова

Един милион тук, един милиард там…

Публикувано

Горе-долу цитат:
Ние слагаме на масата 1 милион, вие също 1 милион. Вие слагате 1 милиард, ние също! Борисов на принц. Демек – равни сме. Още повече демек – туй търговията е една игрална маса на Блекджек според Баце. 21 на български.

Едно време на всяка Нова година, мама и татко и приятелите им играеха 21. После, в подземието на НДК имаше казино и веднъж ме заведоха там, та гледах как едни типове играеха, вече разбира се му викаха Блекджек, щото 21 е комунизъм, нали. Ама меткаха едни долАри… Тогава им викаха долАри.
Имаши и Магура, и там меткаха така долАри. Ся си имаме министър-председател, дето ги метка тия милиарди като едното нищо. Еманация на Еволюцията.

Пак почти цитат:
……Валерката се издъни. Не може така да се говори. Да им беше казал да си продадат пръстените, или да станат овчарки на тия па майки, да го рАзберат… А той… Голем е тъпак. Не така, бе Валерий, не така, по-така трябва.

Освен това в далечната арабска държава, Баце е забелязал две липсващи му минстерства – на Щастието и на Изкуственият интелект. Ние изкуствен интелект си имаме колкото искаш, заедно с изкуствени цици, устни и коси. На вас като ви кажат изкуствен интелект, веднага си представяте роботи, ама не, не са роботи. Хора са. Мога да изброя поне стотина причини за това ми твърдение с едно ад хок*. Тва ад хок и еманация ги сложих в този текст, за да видят, че и ние сме интелигентни хора. И ние си имаме хъбчета на мисълта и кОлтурата. А и нас ни канят тук-там.

Е, мен вчера по обед ме покани мъжът ми на бира в нашето малко дворче…. Но не за мен е думата, за Баце ми е умислено. Но се намери баланс -президентът при кралицата, ама и Баце не пада по-долу – поканиха го принцове. На единият принц му била мечта да дойде в България. Лошото е, че изядохме овцете, козите утрепахме, само прасита останаха, та не знам с какво ще го гощаваме принца, като знаем, че не яде свинско. Не знам какво е положението с шараните например…. яде ли шаран, има ли, щото със сигурност филии с мас не яде…. да не се изложим пред чужденците.

Колкото до Щастието, то самото съществуване на Баце само по себе си е цяло щастие за един народ. Ако не вярвате, питайте Биков, Цвъ и другите. Най-вече Беновска питайте. Може и Катя Захариева, тя винаги е адски щастлива около Него. И Лилето Павлова … тя пък не дава на никоя друга жена да стои до него. Бута ги.

Знаете ли веднъж какво се случило в американската гора? Не, не са го казали по Нова и Бтв!? Егати, не може да бъде! Е, добре, аз ще ви кажа. Начи, веднъж американският лъв решил да прави голям купон по случай рождения си ден. Ама голям купон – с барбекю, пържоли със сос барбекю от американската седмица на ЛИДЪЛ, с кока кола и уиски и мнооого пуканки в микровълнова. Американски, естествено, с фъстъчено масло. Всички животни поканил, освен жабата. Жабата му била особено неприятна. Чула обаче тя за купона, зарадвала се и тръгнала да търси други животни, че да сподели какво ще купи за подарък. Срещнала заека.
– Здрасти – казала жабата – ще ходим ли на купона на лъва?
– А, лъвът каза, че зелени животни с големи усти няма да кани… – опитал се заекът деликатно да каже на жабата, че не е поканена.
– Хихихихи, на крокодила му се еба мамата……

–––––––
*Ad hoc xипотеза — хипотеза, предназначена за обяснение на отделни, специални явления, които е невъзможно да се обяснят в рамките на дадена теория.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *