Виктория Тинтерова

Една купеика, две купеики…една робла, две робли…едно гадже, един Георг!

Публикувано

Вижте ся, Георг, дето написал „купеики“ мрази кумонистите, Путин и ..онова там, ох как беше, ааааа – Кремал. Затва не знае. Да бяха поне робли.

А снощи, Андро Райчев, с характерния си закачлив поглед едновременно вляво и вдясно, вика, че премиерът и президентът се замервали с гаджетата си… и други неща вика, но това най ми хареса – гаджетата. Обаче президентът води с една обиколка Казанов Борисов – женен е за гаджето си и то е по-убаво, според мен. На президента, де. Тва на Казанов ми се вижда постничко, като да е на Мърцо Пицайзов от Биримирци първото гадже. Ама знае ли човек, кво знае да прави… Това винаги е риск, докато не пробваш сам.

Например, може да не може да направи мусака. Но ми изглежда музикална, като да може да свири на инструменти. Например, Райчев я кани да поживее у тях и ѝ казва:

– Гадже, я направи една мусака!

Тя седи и гледа тъпо. Гледа, гледа и ха – вижда една спихната гайда.

– Аз мога да направя тая гайда да не е толкова спихната… – вика гаджето.

– О, това е истински талант – възхитено възкликва Р. и с типичния зи закачлив поглед поглежда влюбено гаджето, едновременно и отпреде и одзаде.

Обаче това е единствено в мечтите на Р. Засега се задоволява само с възбуждащи разговори за Математика в Панорама, пред погледа на началничката на Георг, който Георг написа „купеики“.

––––––-

Имало едно време един тип, на който много му се подигравали приятелите, че е добродушен и жена му го командва. Веднъж той се подкрепил с пет облака, прибрал се вкъщи, огледал се – всичко чисто и спретнато, във фурната – мусака, на масата – салата и ракийка… За кво да я набие ся? Как да не я слуша?! Помислил, помислил, па викнал:
– Алоуу, жено, къде си?
Появила се Мичето с ръце на „Ф“ на кръста.
– Кво?
– Веднага на пода! Нааа колене!
Мичето се уплашила и застанала на колене.
– Под леглото, моменално, пълзи!
Мичето се пъхнала под леглото.
– Сега лай!
Мичето отначало плахо, а после по-силно, почнала да лае.
Че като зел една гьостерица, че като я почнал:
– Ти кого ще лаеш, ма?!

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *