Виктория Тинтерова

Една тигрица броди…

Публикувано

„Една тигрица тормози хората 10 години /някъде си/ – изяла е 13 души.“ Николаевите хора.

Тормози ги, съгласих се, ама не много….

„… А сега продължаваме тази лека, весела вълна /с тигрицата, дето изяла 13 души/ с концерт на Шакира….“ – момчето на времето на Нова.
„Вие говорите ли с децата си как да пресичат? – репортер.
Да – майка.
А говорите ли с шофьорите да не карат бързо? – репортер.“

Из интервю с хора от едно село, през което шофьорите карали като джигити…

„Изучаването на Етна се прави заради милионите, които жевеят там, да не избухне ексПлузивно… Експлузивно, братя и сестри, не някакво обикновено, просташко избухване. И това момчето на времето на Нова.

Това са глупости от телевизора. Следват глупости от управлението.

Например – фандъковите хора отстранили едни строители, щото предложили една подложка под трамваите на Графа че да са по-тихи, джипигруп предложили друга, общината ги одобрила, но когато почнали да ремонтират, джипигруп турили отхвърлените подложки, а не предложената от тях… Хитро, а?

А замът на Фъндича е точно като момчето на времето на Нова, точно толкова … такъв. Но управлява мелиони, за разлика от този на Нова, който управлява само дестина минути от едно провинциално ефирче.

Обаче колежката на Четиетикета Гавазова, забравих ѝ името, е истинска тигрица-човекоядец. Току-що изкльопа замът на Фъндича и един инженер-проектант на възраст. Цацарооов, душко, вземи я в екипа си, ще ги размаже тия престъпници! А на бас! Даже би могла, като я слушам и главен секретар на Меверето да стане. По съвместителство. Дори и онази, прашната цацарова говорителка изглежда добродушна пред нея…. Дори Цецка Ц. изглежда нежна и ранима домакиня.

Иначе някак много срамежливо телевизорите и въобще медиите съобщават колко сме бедни. Е не много, само 1/3 от населението. И малко инфлация, ама съвсем малко…. Но пък стабилна е работата.

Впрочем, къде изчезна Бащицата? Дали не плаче в някой ъгъл на къщата в Банкя, заради визитата на Радев при кралицата? Кво каза Цецо?
Да обобщим, работите в България са, внимавайте…

На арменско-грузинската граница. Тъмна нощ. Чува се шум, някой очевидно се промъква…иска да премине. Граничарят го чува и виква гръмовно, по устав:
– Скажи пароль!
– Пароль – отговаря един тъничък глас.
– Проходи! – успокоил се граничарят.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *