Яяя......

Едно кафе, моля!

Публикувано

Реших да се поглезя и си купих кафе-автомат. Избрах от интернет, но не исках да плащам много и поръчах най-евтиния.
Няколко дни се страхувах да го доближа, защото ми вдъхваше необясним страх, като всичко ново и непознато, но трябва да се използва все пак.

Подготвих го, включих го, настроих го. Всичко е готово. В кутията имаше инструкция за ползване…с размерите на „Война и мир“…двата тома. Прочетох я и тръгнах да се запознавам с този робот.
Това беше преди два дни. Досега този робот не ми е дал кафе. Не знам защо, но ще разкажа какво стана:

Започвам с това, че през цялото време той ми говори…е, пише съобщения на дисплея. Все нещо не му харесва, най-вече аз самият. Натискам с пръст съответния бутон, а той ми пише – „Изчакайте“.
Аз чакам.
Чакам няколко минути…
Мога много да те чакам.
Чакам, а автоматът бръмчи. Побръмча и написа – „Изберете си кафе“.
Избирам – „Много силно. 2 чашки“.
Отново пише – „Изчакайте“.
Аз чакам, той побръмча и пише – „Препоръчвам да намалите количеството кафе!“.
Вежливо му казвам – „Благодаря за загрижеността, но искам толкова кафе. Дай ми го!“. Роботът побръмча още малко и написа – „Много малко смляно количество. Регулирайте кафемелачката!“.

Де да знаех как да го направя това. Вадя отново кафейната „Война и мир“ и на 876 страница намирам точката „Регулиране на кафемелачката“. Регулирах я. Натискам бутона, а роботът пише – „Долейте вода“.
ОК, налях. Дори не го питах какво е направил с преди налятата вода. Налях, натискам бутона и пак искам кафе. Дори му го казвам на глас!!! Той мисли малко и изписва -„Изплакнете чашата“.

Тук не ми издържаха нервите. Закрещях: „А, какво не ти харесва в чашката ми, гадино?! Мил съм я, с гъба и Фейри, от всички страни. Чиста е, кълна се! Дай ми кафе, моля те!

„Изплакнете чашата“.

Мамка му! Отидох да мия чашата. След това се сетих, че това може да е някаква функция и отново извадих „Война и мир“. На 458-а страница намерих функцията „Изплакнете чашата“. Натиснах бутона. Роботът побръмча малко и ми пусна гореща вода в три пъти измитата чаша. Отново написа „Изберете си кафе“.
Реших да не го нервирам повече и избрах Капучино. Има един голям бутон с такъв надпис, а и не трябва нещо друго да избирам, нито справка от кардиолог да му нося. Натискам бутона. „Много пяна и малко кафе, или малко пяна и много кафе“.
Аз побеснях: „С колкото искаш пяна! Може и с монтажна пяна, или съвсем без пяна! Дай ми кафе, идиот такъв!
Роботът побръмча и написа „Изплакнете чашата“

Гад мръсна! Чашата я изплакнах 5 пъти. Какво още ти трябва, гад?
Роботът побръмча малко, написа „Изключено“ и спря.
Стоя в средата на кухнята – със стерилна чашка в ръката и нервни тикове. Загрявам вода в чайника. Ще пия чай…ако чайникът ми разреши.

От Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *