Виктория Тинтерова

Еклектика, майна!

Публикувано

Изгледах едно репортажче за къщата на еБаневи. Еклектика, вика Хемикян. Верно е еклектика – от над стоте умишлено фалирани предприятия.

Яяя – ето ги Полимери на тавана в хола… А и АКБ Форест на пода… еБаневи се ебават близо 30 години с народа и творят еклектики незабелязано от властите. От всички правителства през тоз период.

Знаете ли колко са правителствата от 90-та до сега? 15, драги зрители! 15 слепи правителства. 15 еклектични правителства*, допуснали еклектиката от приватизирани предприятия в дома на еБаневи.

И си помечтах наказанието на еБаневи да е назначение като помощен персонал в този дворец. И Десислава Ат. или Пекинската да им е шефка. еБанева – камериерка и чистачка, а еБанев от село Любимец – градинар и охрана. Каква хубава еклектика би се получила, а?
– Ей, ти там, Евгения ли беше? – крещи Пекинската ядосано – не видя ли тия боклуци отзаде на онова златното кресло?
––––––––
Еклектика (гр. εκλέγω, избирам, отбирам) се нарича подход към мисленето, при който човек не се придържа изцяло към едни и същи парадигми или заключения, а взема предвид различни теории, за да добие изчерпателна представа за някой феномен или за да приложи дадена теория…..

Разбрахте ли сега, то било еклектика, а не преход, нито демокрация….

–––––––

РЗП – разгъната застроена площ, журналета, не разгъРната!

Виктория Тинтерова

One thought on “Еклектика, майна!

  1. Хубаво, де, кой ги назначи тези двамцата за милионери? Нещо за тази еклектика?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *