Виктория Тинтерова

Екстраполация на водните ресурси

Публикувано

Нова казаха, че работата с водите била много лесна. И ни показаха как става в Южна Корея. Направо елементарно. С две думи – под всички улици има инсталации, които улавят дъждовната вода и използваната от домакинствата вода и после я преработват в едни огромни системи. Ем така и наводнения нямало. То улиците във филмчето за лесното бяха такива, че мен ако питат, могат и да не я преработват, ние сме свикнали с малко по-мръсна вода напоследък. Да не ни разболеят пък с тия пречистени, безмикробни води….

А хората събират отпадъците си разделно, ама много разделно и даже има човек-кореец, който наблюдава кофите за боклук и се кара, ако някой сбърка.
Разбира се, дадоха и Бокича, не става без него…,който беше там преди година и донесе тук южнокорейски чудесии, които аха да ги въведем, ама някой друг път.

И после се появи Прошко и вика:
– Дайте сега да екстраполираме.

И започнаха да екстраполират.
Ако в Южна Корея имаха Прошко, нямаше да са толкова щастливи, ако можем да екстраполираме една реклама за Ани и цистита….

Южна Корея – площ 100 210 km², население –  50 801 405
България – 110 994 km², 7,05 милиона… може би.
Смятайте си сами гъстота на кв.м, смятайте си и консумацията на вода. По водни ресурси сме почти еднакви.
Аз обосновано смятам, че в Южна Корея няма твърде прошковци и боковци или ако има, те обслужват кофите за боклук с оранжеви якета, ем да се виждат, ем да не им е студено., щото и те са хора, обратно на това, което ние мислим за тях….

П.П. Нова ни прожектират филмче за момиче, което станало мюсюлманче… Какво искат да кажат с това, нямам представа. Вероятно е свързано с някакви князове* или подобни екстраполации.
В Южна Корея 35% от населението са атеисти. Особено младите хора.

*князовете – мн.ч. на княз.
Нова тв.

Виктория Тинтерова

–––––

Един Прошко си седял в кръчмата и си пиел бира.
По едно време влязъл един китаец и седнал до него.
– Абе, ти знаеш ли нещо – конфу, карате, жиу жицу? – попитал го Прошко след дестина минути.
– Що, щото съм китаец ли? – ухилил се китаецът.
– Не, щото ми пиеш от бирата…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *