Яяя......

…ена фелия с лютеница…

Публикувано

И ся, ако не си намажа ена фелия с лютеница!!!!

И ако не си спомня за село Хайредин и как моята скъпа прабаба, която по онуй време, кат видеше джендар в чиливизора, викаше „ше го фъргам тоа тчиливизор и да са свършва! Виж го, мискинина мръсен, каде са пипа! Ръцети да му исахнат“ А, оно ти, сал един Майкъл Джаксън кърши са на лунния си танц…по ефир 2.
После не хвърля телевизора, изключва го от копче! Прецтаяте ли си, копче в телевизор! Изпъкнало. Голямо като разсад за картоф. И прай „щрак“!

Моята прабаба Цеци, най – обичаше да и донесем протакали, фафли, течан шоколат, 15 стека газирани безалкохолни,…се неща от градското охолство! Нареждаше ги на голямата маса в антрето, никой не можеше да ги пипа поне 3 дни, докато не се изредят всичките съседки – стрина Дешка, кака Цека, леля Митка, баба Гана, и още, и още…..Сички да видят, да видят, и те да куснат от корекомските извращения! По туй време корекома беше вече история, но в с.Хайредин, Врачанско, никой не го знаеше. Там цивилизацията закъсня, и въобще не съм сигурна дали дойде…

Бой ме биеха за добро утро, веднага щом ме набараше баба да роня кукуруз в хамбара, и да храня кравите….вместо гъските, или обратното беше, не помня..
Помня че всеки път когато ме пратеха там, в нощта на пристигането ми, все се телеше кравата Цецка, и все момиченца бяха. Помня много добре, че няколко пъти спасих петела Колю от сигурна смърт и докато баба се опитваше да го сатърдоса, тичах запенена по улицата, крещейки „убийци, Боже помогни!“. После баба ме хващаше, един бой ми хвърляше, и за обед ядяхме веганска подлютена каша без петел.

Много по – късно разбрах, че моята удивителна прабаба Цеци, е била …и влюбена и обичана, дори обожавана, че е загубила любимия мъж при газова експлозия..Че е страдала.Че е отгледала две много мънички деца с двете си ръце, на нивата. Едното от които моята баба, която днес ми разказва една от историите, от която имам най – страшна нужда ❤

Само дето си нямам лютеница…
Благодаря на авторката!!!!!!!!!!!!!!
(на „ПЪРВАТА НИВА“Роси Кунева)
Иван, чочка, наистина те обичам, благодаря и на теб!!!!!!!

Алена Велчева ❤️

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *