Виктория Тинтерова

Жълтите павета атакуват

Публикувано

Един от жълтите павета вика, че децата ни сега можели да учат където си искат по света и дори само това да било, си струвало десетия ноември….
Ех, човеко, ех, демократе, гордост би било да кажеш, че нашите университети са пълни с деца от цял свят, а не че децата ни бягат от … нас.

В мен се затвърди тия дни мнението, че ако е имало италиански обувки, френски парфюми, ако Ладите бяха по-красиви, ако имаше свободно телевизори, касетофонЧЕТА, ….ако имаше повече Корекоми, кренвирши и банани за всеки, еле ако пък ако имаше и киноа и трюфели…. Ако можеха певците да пеят още по-непрекъснато по радиото, щото ги слушахме непрекъснато, до втръсване…. То тогава соца щеше да живей вечно.

Радостната новина днес дойдИ от министера на транспорта. Начи чакаме 2024 г., когато изтича договорът на БДЖ с държавата, та да го пльоснем бедежето на тезгяха на есъто. Ония Гадове зееви дали са живи, да го купнат? Знаете ли от тия жепе линии, като се претопят колко много чадъра можем да произведем за курортите? На всеки курортист – чадър. И люлки за децата – на всяко дете люлка да има, че да не се карат, че аман от тая агресия! Даже ще артиса. За колчета по Графа, лъскави, едно до друго… И пак ще артиса. Да ги хари занов някъде. Ама не без пари, нали…. А тухлите от гарите може да ги употребим за бъдещите стотци хиляди заводи.
А пък доброволци ще ремонтират, пардон – реновират, пернишка болница. Агето. Едни доброволци вече ремонтираха, пардон – реновираха, детското отделение някъде си… Тва с кувьозите и капачките го знаем.

И по време на комунизъма не бяхме го постигнали този разкош, само се лигавехме с  некви мижави бригади бяхме съпричастни. Съпричастни, бре с Бокича ли?…. така викат доброволците. От Нова призовават да се намерят средства. Е тва ако не е комунизъм, па на!

Ще си призная нещо много възмутително – много обичам „Педагогическа поема“! Честно… Та там, децата сами ремонтираха, реновираха и строяха разни сгради, доброволно. Ние ся в началото на ВОСР ли сме, чееее…такова, ремонтираме сами? И на никой мозъчен телевизионен или жълтопаветен тръст тая работа не прави никво впечатление?
Това е положението към днешна дата.

Виктория Тинтерова

––

Вуте и Пена се таковат. Пена седи и не мърда.
– Пено, а малко на лево… А ся малко на десно… а нагор-надоле….
Пена не издържала и се троснала:
– Е па Вуте, ако толко ти пречим, да зема да си одя….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *