Виктория Тинтерова

Застраховките под шипковия храст

Публикувано

Големият Мозък ни каза, че като сме видели по-ниските цени на застраховките е трябвало да се сетим моментално, че ще фалира дружеството и че не му е читава работата.

Тия застрахователи наистина са съмнителни, събираха мангизите на хората пред пещерата Съевата дупка, седнали на две пластмасови, рибарски столчета с един плажен чадър, сгъваема маса и пишеща машина „Марица“. Държавата няма нищо общо с тая работа.
И ние, абдалите, в индийска нишка се редим, че да се застраховаме задължително и доброволно при тях, пък да спестим някой лев. Като ни назастраховаха, си прибраха партакешите, казаха – чао бамбини и айде у Мадагаскар да позастраховат и мадагаскарците.

Виж, французинът не мож го излъга така. Той като види евтини работи бяга през девет планини в десета и си купува най-скъпото. Например като види евтино шампанско се разсмива с глас и си купува от скъпото. Затва във Франция евтините неща ги изхвърлят в Сена и Лоара.

Ми прост народ сме – видим ли нещо евтино и веднага му скачаме. Ем видяхме колко са евтини герберистите и пак тях….

След Неговото умозаключение за евтините и скъпите неща, на Женският пазар днес се надпреварват на кого доматиту да е най-скъпо. Пред сергията на бай Иван от Мърцо Пицайзово, където цените са около 10.50 за кило полски домати, има най-голяма опашка. Ще се избият домакините, понеже съветите Му трябва да се слушат, богат е Той, казват. Е на, злите езици говорят, че си купил апартамент в Испания, а не в Люлин.

Виктория Тинтерова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *